avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Norma de venit IT eliminata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Norma de venit IT eliminata

In Arges normele de venit pe IT au fost eliminate ceea ce inseamna ca trebuie sa trecem in sistem real #-o
In alte judete s-a procedat similar?
Cel mai recent răspuns: alexbejan , utilizator 21:33, 15 Februarie 2011
homereg a scris:

in Mures exista IT ...cu 20.300 norma de venit.... vezi [ link extern ]

Homereg pina in prezent din 22 de judete cred ca numai 4 au scos norma IT. DAR in Bacau a aparut o noua problema
Citat din ce spune cineva:
am vorbit si cu cineva de la anaf bacau azi, le-am zis ca sunt din onesti si intrebam de normele de venit, mi-a zis ca nu stie de onesti, dar in bacau sigur nu mai sunt normele de venit (si se pare ca nu mai sunt TOATE normele de venit, nu doar cele din IT)

am invocat documentul de pe site-ul cons jud bacau s-a facut ca nu ma aude si mi-a mai zis o data poezia cu "sigur nu mai sunt norme de venit"

deduc deci ca oricare ar fi intentia mea sa ma duc acasa sa ma cert cu cei de la administratia financiara tot va trebui sa trec pe sistem real

in celelalte judete ce zic cei de la anaf? vreun motiv pentru care s-a luat decizia asta?

mai jos toata discutia:
[ link extern ]
In Bucuresti intra pe norme de venit codurile CAEN: 5829, 6201, 6202, 6203, 6209, 6311 si 6312.

[ link extern ]

vezi pct. 104
Deoarece sunt tot cu norma pe IT, intreb aici:

Conform Art. 14., Punctul (5) din OUG 117:
"Dacă un contribuabil desfășoară două sau mai multe activități care generează venituri comerciale, venitul net din aceste activități se stabilește prin însumarea nivelului normelor de venit corespunzătoare fiecărei activități."

Am PFA cu norma de venit, si am trecute si 6 coduri CAEN secundare pe langa cel principal (5829 principal, si secundare 6201, 6202, 6203, 6209, 6311, 6312)

Asta inseamna ca se plateste pt fiecare cod CAEN norma?
Adica in loc de 32.410 RON cat este acum norma, voi avea norma a 6+1 coduri, adica 7x32.410 = 226.870 RON?

Robert
astea is pe 2010 nu pe 2011
@robilix, chestia aia cu insumarea este a naibii de dureroasa. Acum ramine de vazut daca se insumeaza daca desfasori activitati diferite conform nomenclatorului (Servicii Informatice, Servicii de reparat calculatoare, ....) sau daca e vorba de coduri CAEN. Eu am in momentul de fata doar codul 6201, de chestia asta nu-mi bat capul deocamdata. Din cate am inteles nici oamenii de la finante nu stiu inca cum stau lucrurile, nu au aparut normele pentru asta. Poate mai bine ar fi sa renunti la o parte din codurile alea, preventiv , oricum sigur nu le folosesti pe toate in momentul de fata si la o adica le pui inapoi. Adaugare/stergere de coduri iesi mai ieftin la o adica...Cred ca am citit pe un alt site cum ca cineva de la finante ar fi interpretat ca dai o declaratie pe propria raspundere "acum nu desfasor activitate X" si isi suspenda norma pentru activitatea respectiva, dar asta mi se pare o solutie extrem de dubioasa ...

Ca o completare / posibila solutie de moment (cred ca e legal), as factura acum ce am de facturat pe urmatoarele 2 luni (daca clientul accepta asa ceva) si as suspenda activitatea pina se limpezesc lucrurile cu insumarea. Daca se face insumarea pe coduri mi-ar calcula norma doar pe zilele de activitate (din cate stiu pe perioada suspendarii nu se calculeaza impozit).
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
Popu, utilizator

Alte discuții în legătură

Scenariu intreprindere individuala antispam antispam Buna ziua. Imi puteti, va rog spune, daca urmatorul scenariu este plauzibil si legal dpdv contabil: - urmeaza sa desfasor o activitate de tipul ... (vezi toată discuția)
De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)
Pfa - trecerea la norma de venit - 6201 vs. 6202 manutmu manutmu Detin acum un PFA cu activitatea principala-cod CAEN 6201 despre care se tot vorbeste ca de anul acesta nu va mai fi la norma de venit ci la venit real si ca ... (vezi toată discuția)