avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Norma de venit IT eliminata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Norma de venit IT eliminata

In Arges normele de venit pe IT au fost eliminate ceea ce inseamna ca trebuie sa trecem in sistem real #-o
In alte judete s-a procedat similar?
Cel mai recent răspuns: alexbejan , utilizator 21:33, 15 Februarie 2011
lnegreanu a scris:

astea is pe 2010 nu pe 2011




Normele de venit in Bucuresti pentru anul 2011 le gasiti aici:

[ link extern ]

Normele de venit pentru 2010 in Bucuresti le gasiti aici:

[ link extern ]




marius uite ce scrie in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 117/2010
"Vor fi impusi la norma de venit numai contribuabilii care realizeaza venituri comerciale (fapte de comert, prestari de servicii, practicarea unei meserii), fiind excluse activitatile care genereaza venituri din profesii libere si din drepturi de proprietate intelectuala iar determinarea venitul net anual se face pe baza normelor de venit de la locul desfasurarii activitatii."
Sa-ti calculeze cei din Arges pe baza normei din Bucuresti .:D.
In Gorj norma venit IT pe 2011 este 12000.
[ link extern ]
Dupa cum stau lucrurile, mai toate administratiile financiare au bagat chestia asta

Vor fi impusi la norma de venit numai contribuabilii care realizeaza venituri comerciale (fapte de comert, prestari de servicii, practicarea unei meserii), fiind excluse activitatile care genereaza venituri din profesii libere si din drepturi de proprietate intelectuala iar determinarea venitul net anual se face pe baza normelor de venit de la locul desfasurarii activitatii."
Cred ca ne putem astepta sa scoata astia normele de venit pe IT, cred ca ar fi bine sa-si tina fiecare toate facturile sa aiba ce deconta la o adica.

In normele codului fiscal scrie clar

7. (10) In sensul art. 129 din Codul fiscal, sunt considerate prestari de servicii urmatoarele:
...
c) furnizarea de programe informatice software personalizate, chiar si in cazul in care programul software este furnizat pe discheta sau pe un alt purtator de date. Programul software personalizat reprezinta orice program software creat sau adaptat nevoilor specifice ale clientilor, conform cerintelor exprimate de acestia.
ori descrierea asta de la c) nu e altceva decat 6201 si prin asta ei spun ca e vorba de servicii nu de proprietate intelectuala.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Popu, utilizator
Ma gandeam sa incerc asa. Imi schimb sediul profesional la Registrul Comertului si le cer celor de la finante Arges sa imi calculeze norma dupa sediul profesional. Pot sa imi schimb sediul profesional fara sa imi schimb domiciliul fiscal?
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
marius1975_2, utilizator
Marius zic sa mai astepti 2-3 zile, ultimele zvonuri ar fi ca ne baga la drepturi de proprietate intelectuala ...

Alte discuții în legătură

Scenariu intreprindere individuala antispam antispam Buna ziua. Imi puteti, va rog spune, daca urmatorul scenariu este plauzibil si legal dpdv contabil: - urmeaza sa desfasor o activitate de tipul ... (vezi toată discuția)
De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)
Pfa - trecerea la norma de venit - 6201 vs. 6202 manutmu manutmu Detin acum un PFA cu activitatea principala-cod CAEN 6201 despre care se tot vorbeste ca de anul acesta nu va mai fi la norma de venit ci la venit real si ca ... (vezi toată discuția)