avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contract prestari servicii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contract prestari servicii

Am si eu urmatoarele intrebari: sunt PF si am contract prestari servicii. Ce impozite plateste angajatorul catre stat? Sunt angajata de 3 ani cu un astfel de contract. Este corect asa ceva?sau trebuia sa ne faca contact individual de munca cu timp partial?
Cel mai recent răspuns: amandeal , utilizator 16:56, 15 Decembrie 2010
ptr angajator este ok ...este corect...banuiesc ca dmv aveti un contract individual in care este stipulat prestari servicii ..si este ok
Multumesc pt raspuns, dar eu as vrea sa stiu Ce impozite plateste angajatorul catre stat? pt ca ni s-a spus ca ni se plateste impozitul pe venit si somajul
Pentru a primi un raspuns trebuie sa clarificati speta expusa : sunteti PFA ( adica aveti cod fiscal) si facturati prestarea de serviciu catre firma ?
Sau va desfasurati activitatea in baza unei conventii civile ( sau altceva de genul acesta)?
1. Daca sunteti PFA si facturat firmei prestarea de servicii atunci societatea nu plateste nimic altceva decat factura catre dvs.
2. Daca aveti un contract de colaborare .... etc atunci, ( in cazul in care nu exista probabilitatea ca activitatea dvs sa fie considerata dependenta - caz in care ar trebui sa incheiati un contract de munca ) societatea va retine Cas ( pensie ), somaj si impozit pe venit . Aceste sume sunt retinute din venitul dvs , dar sunt declarate si platite de catre angajator in urma OUG 82/2010. Dvs daca nu mai aveti si venituri salariale ar trebui sa platiti sanatatea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura? neon butterflies neon butterflies Sunt o pf, am un contract ind de munca la un s.r.l. si ma ocup de probleme in domeniul sanatatii si securitatii in munca. Curand trebuie sa inchei un contract ... (vezi toată discuția)
Femeie serviciu AndreiHeresanu AndreiHeresanu Buna ziua, Cu amabilitatea dvs as dori sa aflu daca este posibil ca pentru prestarea de activitati specifice de curatenie la locatia unei persoane juridice de ... (vezi toată discuția)
Pfa-contributii activitate dependenta rcujba rcujba Sunt PFA in relatie dependenta fata de platitorul de venit. Nu pot fi angajat deorece posturile sunt blocate. Mai pot colabora cu institutia ca si PFA, pe ... (vezi toată discuția)