avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transmiterea partilor sociale.cesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transmiterea partilor sociale.cesiune

Buna ziua.
1)Pe perioada suspendarii activitatii unei societati-cu raspundere limitata cu asociat unic-se pot cesiona partile sociale ori trebuie mai intai sa se solicita reluarea activitatii si abia apoi sa intervina cesiunea?
2)Pentru acelasi subiect de drept: pasul unu este hotararea asociatului unic de a cesiona partile sociale, hotarare in care se individualizeaza si cesionarul si, pasul doi este incheierea cesiunii ori, pasul unu este cesiunea urmata de hotararea asociatului unic de aprobare, ceea ce ar fi un truism, fiind in prezenta unui dublu consimtamant?
3)Cesiunea partilor sociale intervenita intre un asociat si o persoana din afara societatii trebuie notificata societatii, prin cererea de inscriere-facuta de noul asociat banuiesc- a ei in registrul asociatilor societatii?
4)Pentru opozabilitate fata de terti, cesiunea trebuie inscrisa in registrul comertului, dar, la cererea cui?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 21:33, 19 Decembrie 2010
Nu cred ca este undeva mentionata obligatia autentificarii cesiunii de parti sociale


Contractul de cesiune se incheie in forma autentica doar atunci cand este cu titlu gratuit. Este considerata donatie, iar donatiile se fac la notar.

Alberto Kurtyan
Va multumesc inca odata.Am priceput ceva.
Si eu sunt derutat de forma autentica.Este intemeiata desigur sustinerea domnului Alberto Kurtyan cu referire la actiunile nominative, cele la purtator putand fi transmise si prin dar manual.
P.S.de mentionat se mentioneaza la p. 353 din cursul domnului profesor Stanciu Dan Carpenaru din anul 2004 si, am urmarit toate modificarile intervenite in LSC, negasind nici eu o astfel de cerinta.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
ContSters182184, utilizator
cu referire la actiunile nominative, cele la purtator putand fi transmise si prin dar manual.


asa este... actiunile la purtator se pot da cadou prin simpla traditiune.

Dar sa discutam intotdeauna separat... despre SA si SRL.

Va rog sa indicati intotdeauna despre care forma juridica discutati, pentru ca regulile sunt diferite.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea partilor de interes igor_drangoi igor_drangoi In situtia unei societati cu raspundere limitata, in care au fost cesionate o partile sociale (de la 50%:50% la 25%:25%:25%:25%). Cesioanrea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Cumparare -vanzare actiuni ContSters168570 ContSters168570 In cazul unul srl cu doi asociati 50%, cu 50% , eu fiind unul din asociati si in acelasi timp unic administrator ii pot plati celuilalt asociat actunile cu ... (vezi toată discuția)
Modificare actionari societate deacroxana deacroxana Un SA are 5 asociati, unul care este si administrator detine 96% din actiuni, iar restul cate 1 %. Actionarul principal, care este administrator, vrea ca acest ... (vezi toată discuția)