avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat arestat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat arestat

as avea nevoie de parerea voastra in urmatoarea situatie
avem un angajat care a fost retinut in arest preventiv, contractul de munca ia fost suspendat cu art.50 codul muncii pe perioada arestului, codul muncii spune ca daca are mai mult de 30 de zile cim se poate desface. problema care este noi ca angajatori nu avem o dovada ca omul a stat mai mult de 30 zile in arest decat o instiintare de la dna prin care ni se comunica ca a fost retinut pt 29 zile. acum omul de cateva zile este cercetat in stare de libertate si a facut o cerere prin care solicita sa se intoarca la locul de munca. Acum intrebarea este putem sa ii desfacem cim fara a avea o dovada scrisa din partea dna sau tribunalului ca a fost arestat preventiv mai mult de 30 de zile?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:49, 22 Decembrie 2010
o intrebare: in aceasta situatie, cum justifica salariatul absenta de la serviciu? nu poate inceta cim pe motiv de absente repetate de la locul de munca?
ursuletroz a scris:

o intrebare: in aceasta situatie, cum justifica salariatul absenta de la serviciu? nu poate inceta cim pe motiv de absente repetate de la locul de munca?

Pe perioada cat este arestat are c.i.m. suspendat de drept in baza art.50 lit.h C.mun.
asa este, insa, care este perioada arestarii? ajungem la prima intrebare,nu?
ursuletroz a scris:

asa este, insa, care este perioada arestarii? ajungem la prima intrebare,nu?

Daca are o perioada de pana la 30 de zile de arest , atunci c.i.m. este suspendat de drept.
Daca este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, atunci angajatorul poate sa-l concedieze in baza art.61 lit.b C.mun. Textul articolului citat este reglementat de o norma dispozitiva, astfel incat chiar daca salariatul este arestat preventiv pentru o perioada de mai mare de 30 de zile angjatorul nu este obligat sa-l concedieze pe salariat.
perioada arestarii este de din 16.06.2010 pana in 16.12.2010 , deci mai mult de 30 zile insa dupa cum am mai spus si anterior nu avem dovada ca a fost retinut atata timp pt ca cei de la tribunal si de la dna nu ne ofera un raspuns oficial ca sa putem desface cim.

Alte discuții în legătură

Angajat arestat Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Un angajat al societatii a fost arestat pentru 29 zile. Eu nu am nici o informare oficiala despre acest lucru, decat \"neoficiala\" de la colegii ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract Ilie88 Ilie88 Ma confrunt cu urmatoarea situatie: un salariat a absentat din data de 02.07.2015. Familia a anuntat ca este internat in spital si va aduce certificat medical ... (vezi toată discuția)
Arestat pentru 29 de zile , cum se procedeaza cu privire la dreptul muncii? dancerhd dancerhd am o intrebare care ma macina de cateva zile: angajatul se afla in arest preventiv pentru 29 de zile , cum se procedeaza in acest caz cu statutul de angajat ... (vezi toată discuția)