avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier pe trecerea de pietoni

Buna Ziua - ma numesc STEFAN si am cateva intrebari > Mai intai sa va explic pe scurt cazul !
Sora mea a fost lovita din plin de o masina pe trecerea de pietoni in urma cu doua luni ! Accidentul a fost extrem de grav pentru ca a necesitat transport SMURD imediat la Bucuresti ! In bucuresti a fost internata intr-o sectie ATI cu multiple traumatisme ( cranio -cerebral . toracic - oase rupte coaste rupte come profunde etc etc etc plus posibilele complicatii care au aparut ) . Din fericire medicii au facut minui si i-au salvat viata ! Spitalizarea la bucuresti a fost de 6 saptamani > Acum este transferata intr-un alt spital de recuperare din tara unde urmeaza anumite proceduri ! Momentan pacienta este stabila comunica dar are anumite sechele printre care si neurologic ( nu stie de ce este in spital si nu retine nimic din ce vorbim cu ea)
RUGAMINTEA MEA ESTE URMATOAREA ! SA NE INDRUMATI SI SA NE SPUNETI CARE SUNT PRIMI PASI CE TREBUIESC URMATI DE AICI IN COLO !
DOSARUL SE AFLA LA POLITIE IAR CEI CARE SUNT RASPUNZATORI DE PRODUCEREA ACCIDENT SUNT OAMENI CU INFLUENTA . AVEM MARE NEVOIE DE SFATURILE DUMNEAVOASTRA !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:48, 27 Decembrie 2010
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra ! Sora mea este in in spital deci a depasit cele doua luni si mai are de stat ....pentru ca a avut multiple traumatisme are si metale bagate pe torace la coaste > A cum urmeaza recuperare ortopedica si locomotorie ....are probleme si cu memeoria si se exprima foarte greu !
Trebuie sa asteptam emiterea certificatului medico -legal si vedem de acolo !
Este bine ,daca aveti posibilitati sa luati legatura cu un avocat pentru a formula plangerea penala si a discuta constituirea de parte civila.
Succes si sanatate !
imi pare rau pentru suferinta pricinuita surorii dvs. va trebui sa depuneti plangere penala in maxim 2 luni de la data cunoasterii vinovatului, deci de la data accidentului, apoi victima trebuie sa isi scoata certificat medico legal, avand in vedere cele descrise de dvs putem vorbi de circa 60-90 zile de ingrijiri medicale. |Sfatul meu este sa pastrati orice bon, reteta , factura de la spitla sau farmacie, privind tratamentul cvictimei, deoarece s-ar putea sa aveti nevoie de aceste doc pt a solicita despagubiri, daune materiale, care de obicei se recupereaza de la compania unde vinovatul are polita RCA, iar in ceea ce priveste daunele morale puteti solicita oricat deoarece suferinta nu este cuantificata in bani. |Succes si insanatosire grabnica
Daca formulati plangerea penala,eventual cu un avocat si i se citeste si apoi,poate sa o semneze,este totul perfect
Formulati plangere penala impotriva conducatorului auto invinuit de producerea accidentului.
Daca respectivul conducator auto este un om influent este bine ca sa angajati avocat, expert din alt judet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier..ce sa fac? Adicu85 Adicu85 Buna ziua! In data de 8 decembrie am avut un accident rutier.Din cauza faptului ca in momentul impactului mi-am pierdut conostiinta, nu mai stiu exact ce s-a ... (vezi toată discuția)
Certificat medico legal Stan corina Stan corina Cum pot obține un certificat medico legal dacă au trecut 30 zile de la datat accidentului? Nu vreau sa-i fac plângere șoferului sau sa-i cer daune, îmi ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier ContSters192371 ContSters192371 Mama mea,in varsta de 70 ani a fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni.Afost dusa cu echipajul SMURD la spital pentru politraumatisma multiple ... (vezi toată discuția)