avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de chemare in judecata

Va salut! Am trimis,dorind sa ajut o persoana varstnica ce nu se poate deplasa personal la Judecatorie,o cerere de chemare in judecata formulata de catre aceasta,prin intermediul Postei,cu confirmare de primire,pe numele acesteia.
Confirmarea de primire s-a intors,cu stampila Judecatoriei din care rezulta ca cererea a fost primita.Cu toate acestea,nu am primit pana acum citatia(a trecut mai mult de o luna de cand a fost primita cererea de chemare in judecata),asa cum era normal cand termenul nu se da in cunostinta.Cererea era legal formulata si corect indreptata.La arhiva nu pot intreba,pentru ca nu am un numar de dosar si un termen.Care este explicatia,si ce este de facut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 12:16, 28 Mai 2011
de exemplu....la Galati, introducand o actiune in luna august, am primit termen pentru luna iunie (anul viitor). Data fiind marea distanta, nu ar avea rost sa se emita citatiile de anul acesta. Pur si simpu ar fi prea devreme.
mai asteptati....o sa vina si citatia dvs. =D>
dinu cezar a scris:

de exemplu....la Galati, introducand o actiune in luna august, am primit termen pentru luna iunie (anul viitor). Data fiind marea distanta, nu ar avea rost sa se emita citatiile de anul acesta. Pur si simpu ar fi prea devreme.
mai asteptati....o sa vina si citatia dvs. =D>

In august nu era in vigoare Legea 202/2010, privind Mica reforma a Justitiei.
Acuma (cel putin in Craiova), termenele sunt mult mai scurte.
Deci sa nu-mi pierd nadejdea ca o sa vina citatia! Ce parere aveti,apropo de acordarea de prim termen la introducerea actiunii,si in general la acordarea de termene,din practica dvs.zilnica,se acorda termene mai scurte dupa asa zisa "Mica Reforma" sau in realitate aceasta nu produce nici un fel de efecte?
Artigas a scris:

Deci sa nu-mi pierd nadejdea ca o sa vina citatia! Ce parere aveti,apropo de acordarea de prim termen la introducerea actiunii,si in general la acordarea de termene,din practica dvs.zilnica,se acorda termene mai scurte dupa asa zisa "Mica Reforma" sau in realitate aceasta nu produce nici un fel de efecte?

Nu stiu din ce zona sunteti, dar in Craiova se dau termene la 2-3 saptamani, fata de o luna sau mai mult pana acuma.
ce sa faceti, asteptati. intre timp verificati Ecris, si treceti pe la registratura si verificati in opis-ul alfabetic numele persoanei..succes

Alte discuții în legătură

Vizualizare on-line nr.dosar si termen Artigas Artigas Are cineva idee,o cerere de chemare in judecata,trimisa prin Posta la Judecatoria Sectorului 1 in Noiembrie 2010,a primit nr.de dosar si termen in luna Mai ... (vezi toată discuția)
Act aditional de formare profesionala -> demisie inainte de finalizare curs -> judecatorie sziszu sziszu Buna! A trecut cineva prin procesul mentionat in titlu? Desigur o situatia anume este mult mai complicata. Pana cand pot sa te cheme in judecata (o luna, ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune: ce se intampla cu chemarea in garantie? smeagull smeagull Buna ziua. Reprezint parata intr-o actiune in pretentii. Prin intampinare am chemat in garantie un tert. Am timbrat chemarea in garantie pentru primul ... (vezi toată discuția)