avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de chemare in judecata

Va salut! Am trimis,dorind sa ajut o persoana varstnica ce nu se poate deplasa personal la Judecatorie,o cerere de chemare in judecata formulata de catre aceasta,prin intermediul Postei,cu confirmare de primire,pe numele acesteia.
Confirmarea de primire s-a intors,cu stampila Judecatoriei din care rezulta ca cererea a fost primita.Cu toate acestea,nu am primit pana acum citatia(a trecut mai mult de o luna de cand a fost primita cererea de chemare in judecata),asa cum era normal cand termenul nu se da in cunostinta.Cererea era legal formulata si corect indreptata.La arhiva nu pot intreba,pentru ca nu am un numar de dosar si un termen.Care este explicatia,si ce este de facut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 12:16, 28 Mai 2011
Nu credeti ca este posibil ca cererea de chemare in judecata la care ma refer sa nu fi fost luata in considerare, ca urmare a faptului ca nu era timbrata?
Practica instantelor stiu ca este de a pune in vedere reclamantului cand inregistreaza o cerere evaluabila in bani unde este necesar timbrajul,sa faca acest lucru calculand si suma,dar nu sa nu o inregistreze,urmand ca ulterior,dupa primul termen,daca nu se achita taxa de timbru,actiunea sa fie respinsa ca netimbrata.
Pentru a verifica la opis sau la Registratura,este necesar banuiesc ca persoana respectiva(care a formulat actiunea),sa ma mandateze cu o procura in acest scop.
Acest lucru presupune pe langa cheltuiala si o complicatie in plus,avand in vedere ca persoana in cauza neputand sa se deplaseze la Judecatorie,nu se poate deplasa nici la notariat,deci notarul trebuie adus acasa.
procmarci a scris:

Corect, din moment in care ati primit CONFIRMARE DE PRIMIRE, inseamna ca scrisoarea a ajuns la destinatie si a fost si semnata de destinatar, ce sa cautati la posta???
Intrebati la Registrul informativ dupa numele reclamantului si eventual daca stiti cu aproximatie data la care ati depus scrisoarea.

In cazul unui client, cererea a fost, de asemenea, depusa prin Posta si dupa mai multe luni, ducandu-se la Posta sa intrebe daca au primit vreo citatie de la Judecatorie, cu aceasta ocazie le-a fost inmanata si citatia, care probabil ca zacea printr-un sertar acolo, fara ca factorul sa o depuna in cutia postala a destinatarului. Asa ca exista si cazuri de acest gen, chiar daca pare incredibil...
Artigas a scris:

Nu credeti ca este posibil ca cererea de chemare in judecata la care ma refer sa nu fi fost luata in considerare, ca urmare a faptului ca nu era timbrata?
Practica instantelor stiu ca este de a pune in vedere reclamantului cand inregistreaza o cerere evaluabila in bani unde este necesar timbrajul,sa faca acest lucru calculand si suma,dar nu sa nu o inregistreze,urmand ca ulterior,dupa primul termen,daca nu se achita taxa de timbru,actiunea sa fie respinsa ca netimbrata.

Faptul ca, nu a fost timbrata, nu prezinta relevanta privind inregistrarea cererii. Registratura acorda numar de dosar fiecarei cereri, iar la primul termen de judecata, presedintele va pune in vedere partii sa timbreze cererea. Daca reclamantul nu se conformeaza, cererea va putea fi respinsa ca netimbrata. :)
Artigas a scris:

Pentru a verifica la opis sau la Registratura,este necesar banuiesc ca persoana respectiva(care a formulat actiunea),sa ma mandateze cu o procura in acest scop.
Acest lucru presupune pe langa cheltuiala si o complicatie in plus,avand in vedere ca persoana in cauza neputand sa se deplaseze la Judecatorie,nu se poate deplasa nici la notariat,deci notarul trebuie adus acasa.

In primul rand, trebuie sa stiti ca cel care emite citatia nu se pricepe la timbraj, acest calcul facandu-l instanta.
Deci este exclus ca sa fie neinregistrata pe motiv de timbraj, acest lucru fiind mentionat in citatie daca este necesar.
Apoi, pentru a solicita informatii despre un dosat la registrul informativ, nu-ti trebuie nici delegatie nici sa te legitimezi, adica nici o cheltuiala in plus.
Dca tot vreti sa ajutati pe cineva, faceti-o pana la capat.
Procura de reprezentare va trebuie numai in instanta, daca vreti sa reprezentati pe cineva in cadrul procesului, nu la registratura pentru informatii.

Alte discuții în legătură

Vizualizare on-line nr.dosar si termen Artigas Artigas Are cineva idee,o cerere de chemare in judecata,trimisa prin Posta la Judecatoria Sectorului 1 in Noiembrie 2010,a primit nr.de dosar si termen in luna Mai ... (vezi toată discuția)
Act aditional de formare profesionala -> demisie inainte de finalizare curs -> judecatorie sziszu sziszu Buna! A trecut cineva prin procesul mentionat in titlu? Desigur o situatia anume este mult mai complicata. Pana cand pot sa te cheme in judecata (o luna, ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune: ce se intampla cu chemarea in garantie? smeagull smeagull Buna ziua. Reprezint parata intr-o actiune in pretentii. Prin intampinare am chemat in garantie un tert. Am timbrat chemarea in garantie pentru primul ... (vezi toată discuția)