Circulam pe drumul national cand m-am trezit in ultimul moment ca-mi taie calea un alt autoturism care iese de pe drumul comunal, unde avea "Cedeaza trecerea!". N-am putut sa-l mai evit, lovindu-l in roata spate. Un pasager al meu a fost tratat cateva ore la spital, Skoda mea are toata fata zob, cam 1000 euro reparatia (piese din dezmembrari), in urma telefoanelor date. Avea asigurare la Carpatica, am mers la ei, am deschis dosar de dauna, au fotografiat masinile, acum asteapta anexa 2 de la Politie, termen 30 zile. E legal sa dureze atat pana completeaza o anexa? Unde mai pui ca vinovatul conducea la cateva zile dupa accident, desi se soldase cu victima! Nu trebuiau sa-i suspende permisul fara drept de a conduce? Sau s-a schimbat legea?! Inspectorul de daune mi-a zis ca nu -mi pot repara masina la reprezentanta pentru ca nu au contract cu Skoda! Nu e corect! Ce trebuie sa fac in continuare?! Va multumesc anticipat!!!!!!!!!
Aveti tot dreptul sa va reparati masina oriunde doriti !!! NU va poate restrictiona societatea de asig. ...desi o fac de fiecare data...Povestea (prosteala) e ca ''domle, noi nu lucram decat cu service-urile astea (vi se da o lista) .'' E prosteala, precum ziceam, intrucat legea va permite sa mergeti unde doriti sa va reparati masina atat timp cat e autorizat RAR.
Nu sunteti obligat sa va reparati autoturismul la service-ul indicat de catre asigurator.
Daca reparatia se executa la un service indicat de asigurator procedura este mai simpla. dupa terminarea reparatiei va puteti ridica autoturismul pe baza acceptului dat de asigurator. Este metoda cea mai simpla si rapida, desi si aceasta, in unele cazuri, a inceput sa nu mai functioneze normal.
Daca reparatia se exexcuta la un alt service aveti doua posibilitati. Prima - dupa terminarea reparatiei achitati cu banii dvs. contravaloarea reparatiei, pe care ulterior o veti recupera de la asigurator (cu amanarile inerente). A doua - asteptati ca asiguratorul sa achite service-ului contravaloarea reparatiei si apoi va puteti ridica autoturismul.
Acestea sunt variantele ce le aveti la dispozitie. Decizia va apartine.
daca e vb de carpatica aveti de tras.. cauta si alte situati asemanatoare si vezi cum sau rezolvat.. orcum, astia nu iti vor acoperi cheltuielile nici daca repari masina unde vor ei..