avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... termen plata pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

termen plata pensie

Buna ziua,

V-as ruga mult sa ma lamuriti intr-o problema si anume:
- daca data pentru plata pensiei este, sa spunem, 20 decembrie, aceasta reprezinta pensia aferenta lunii noiembrie sau a lunii decembrie?
Sunt manadatata de catre o ruda, prin procura notariala sa ridic pensia. Procura a fost intocmita cu luna iunie 2009, fiind valabila 1 an si 6 luni. De la o sucursala CEC mi s-a comunicat ca a expirat procura, iar de la alta sucursala mi s-a pus ca ar fi valabila si luna aceasta. As vrea sa stiu care dintre sucursale a calculat corect, desi ambele ar trebui sa fie de acord in aceasta privinta .

Va multumesc si va doresc Sarbatori Fericite!
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
sally_daisy, utilizator
Cel mai recent răspuns: sally_daisy , utilizator 10:01, 30 Decembrie 2010
Depinde de pensie. Pensia pentru limita de varsta sau anticipata se plateste pentru luna in curs, pensia de invaliditate se plateste pentru luna anterioara.
Va multumesc, este vorba despre pensia pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalizare pensie anticipata tuilleries tuilleries Buna ziua. Revin cu intrebarea. Va rog sa ma lamuriti in aceasta chestiune: conform legii, o persoana care iese la pensie anticipat partial va avea o ... (vezi toată discuția)
Compatibilitatea pensiilor europene Dumitru59 Dumitru59 Buna ziua, v-as ruga sa ma lamuriti privind urmatoarea situatie: am pensie pentru limita de varsta in regim comunitar in calitate de nevazator, acordata din ... (vezi toată discuția)
Pensie de drept Savuta Savuta Buna ziua, Sunt nascuta pe 2 iunie 1953, am 27 de ani de cotizatie iar din 1999 sunt in pensie de boala. As dori sa stiu din ce data pot intra in pensia de ... (vezi toată discuția)