avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numar ore suplimentare la cererea sau cu acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numar ore suplimentare la cererea sau cu acordul angajatului

Exista prevederi care limiteaza numarul de ore suplimentare prestate in afara normei de baza la cererea angajatului?

Am dreptul legal ca in afara orelor din contract (cele 170 ore pe luna) sa prestez inca 170 de ore (fie la acelasi angajator fie la altul) incluzand sambete si duminici? (bineinteles, conform unui contract legal, cu plata contributiilor, etc)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 31 Decembrie 2010
Asa cum inteleg eu nu ar fi in discutie orele suplimentare ( care se efectueaza la cererea angajatorului si nu a angajatului). Cred ca va referiti la cumulul de functii la un angajator sau un al doilea CIM la alt angajator.Puteti avea doua contracte cu de munca in conditiile in care puteti desfasura activitatea fara suprapunerea orarului de munca.Trebuie sa declarati functia de baza la unul din cei doi angajatori.
Art.111 alin.1 C.mun. prevede ca, durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
Prin urmare, chiar cu acordul salariatului nu se poate depasi aceasta durata a timpului de munca.

Întrucât dispoziţiile art. 111 din Codul muncii se referă la un singur contract, rezultă că, în cazul salariaţilor cumularzi, nu se aplică interdicţia privind durata maximă legală a timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de lucru legal la stat cioncamihaela cioncamihaela daca lucrez la stat si nu au personal suficient pot sa mai primesc o jumatate de norma?mentionez ca am program de 7 ore (vezi toată discuția)
Un angajator, 2 contracte de munca pentru un angajat? slavi slavi Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoare problema: In cadrul aceleiasi scoietati comerciale - furnizor de servicii medicale - functioneaza un ambulatoriu de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca timp partial tampau gabriela tampau gabriela Exista o limita maxima a numarului de ore lucrate in cazul angajarii unei persoane la mai multe societati com. cu contract de munca cu timp partial? Va ... (vezi toată discuția)