avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului

Buna seara,

In data de 01.01.2011, la ora 5.00 am fost depistat de un echipaj al politiei rutiere, iar la testare a reiesit o valoare de 0.44 mg alcol pur in aerul expirat. Mi-au retinut permisul de conducere si mi-au eliberat dovada fara drept de circulatie si intocmit dosar penal (nr. e trecut pe dovada).
Mi-au spus ca in cateva saptamani voi fi sunat pentru a continua procedura, insa nu a explicat mai nimic.
Vreau sa stiu ce se va intampla in continuare si ce consecinte urmeaza. Exista posibilitatea ca la aceasta valoare sa nu imi anuleze permisul, avand in vedere ca este prima data cand se intampla. Ce ma sfatuiti?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kokolyko , utilizator 23:46, 5 Ianuarie 2011
Multumesc pentru raspunsuri.
Atat am avut si eu in aerul expirat,tot 0.44 dar m-au dus la sange si am avut 0.65,deci nu e infractiune,dar stau pe "dreapta" de la sf lu iulie ca inca nu mi-a NUP acasa..
si ce sanctiuni ai primit?
cat a fost amenda si pentru cat tp ti sa comunicat ca se suspenda permisul?
Poi mia dat 540 d lei(270 in 48 d ore) si pe 3 luni mi lau luat...astept sa vad ce imi zic de la parchet...
Bafta.....din ce am citit aici am inteles ca nu imi fac dosar penal, insa pe dovada am trecut si "Nr. dosar penal", mie de asta imi e teama, e prima data cand mi se intampla si nu stiu ce consecinte o avea chestia asta.

Alte discuții în legătură

Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a făcut accident pe 23 ianuarie mai era cu cineva ... Vadineanu Vadineanu Soțul meu a făcut accident pe 23 Ianuarie mai era cu cineva in mașina i sa lua permisul alcoolemia era mică acela a avut 3 zile de spitalizare nimic grav ... (vezi toată discuția)