avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cine raspunde in acest caz?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cine raspunde in acest caz?

Intr-o firma unde exista director economic si un sef al serviciului fin contabil, raspunderea pentru fiscalitate, a cui este? Si care dintre cei doi ar trebui sa faca bilantul, situatiile financiare de sfarsit de an?
amalianeag a scris:

Multumesc, nu e cazul sa fiti rautacios, nu e vorba despre mine,eu nu am atata experienta, acest contabil sef este prietenul meu si am vrut sa-l ajut. Aveti insa dreptate cu fisa postului, nu stiu, probabil ca are specificat in fisa fiindca pana acum el le facea. Stie sa intocmeasca bilanturi, de 5 ani lucreaza la firma asta si el le face pe toate. Acum insa s-a schimbat conducerea, dir ec acesta nou este o d-soara care nu stie aproape nimic, se baga peste el si da indicatii in contabilitate cum sa inregistreze si apoi contabilul sef raspunde singur. Vi se pare normal? Este un subiect de discutie. In mod normal, ar fi demisionat. Dar ii pare rau de anii munciti in firma aceea sa plece pur si simplu, eu m-am gandit ca ar trebui sa caute un mod de a "pasa" in aceste conditii si raspunderea celui care de fapt i-a deciziile eronate.


eu am lucrat pentru un SA am experienta cand am fost la metodologie la finante mi sa spus secc daca nu respectati legislatia de ce mai raspundeti acum realizez ce DREPTATE avea, decat sa faci lucruri pe care din naivitate profesionala si PROST e mai bine sa ti dai demisia, banii nu valoreaza cat valoreaza libertatea ta cand va trebui sa raspunzi pentru fapte PENALE. partea proasta este ca esti o simpla marioneta daca iti pui semnatura nu te mai comanda NIMENI decat tu pe tine:))
NOROC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate seful ierarhic in compartimentul contabil sa semneze pe un document contabil si la intocmit si la verificat? giv giv Avem urmatoarea speta: Un sef dintr-un compartiment contabil al unei institutii isi aroga dreptul de a incalca fisa postului subordonatilor. Cu alte cuvinte ... (vezi toată discuția)
Fisa postului elenadragan elenadragan Lucrez intr-o institutie publica, sunt contabil cu studii medii iar fisa postului este mai incarcata decat ce a contabilului sef , nu mai spun ca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de semnare bilant lorella lorella Buna ziua, in cazul in care persoana imputernicita sa intocmeasca si sa semneze situatiile financiare ale firmei, se numeste \" manager financiar\", si nu \" ... (vezi toată discuția)