avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... informatii despre mica reforma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

informatii despre mica reforma

sunt acuzat de omor calificat art.174-175 al.1 lit.i cod penal.fapta a fost savarsita in 21 iun.2009.mi-am recunoscut fapta inca din prima instanta iar la ora actuala dosarul se afla in desfasurare.va rog frumos,as vrea sa stiu daca beneficiez de legea micii reforme prin care se ea o treime din pedeapsa pentru ca mi-am recunoscut fapta.va multumesc mult!va rog din suflet astept un raspuns!
Nu va incadrati, din pacate, la articolul privind recunoasterea vinovatiei.
Prima mea declaratie a fost data direct la tribunal si dupa aia la Parchet si Politie.Si la fiecare declaratie data mi-am recunoscut si regretat fapta,vreau sa stiu daca beneficiez de Legea din Mica Reforma prin care se reduce pedeapsa cu 1/3 .Va multumesc.astept raspuns.
In noul COD PENALla art.175 dispare litera I iar omorul in loc public devine omor simplu.Daca nu sunt inca condamnat definitiv pana la intrarea noului cod cum beneficiez de aceasta lege?
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa va editati mesajul daca mai aveti ceva de adaugat. Este preferabil sa nu mai scrieti mesaje consecutive multumesc.

Chiar daca dvs. v-ati recunoscut vinovatia, totusi judecata nu a decurs conform articolului mentionat mai sus de colega mea.
Ideea este ca trebuie indeplinite doua conditii: recunoasterea vinovatiei si judecarea in baza probelor administrate in faza de urmarire penala.

In cazul in care mai intervine o lege favorabila pe parcursul judecatii, aceasta se aplica.
In momentul de fata si pana la intrarea in vigoare a noului cod penal si de procedura penala este posibil ca cele 2 coduri sa mearga in paralel pana la intrarea in vigoare a noului cod?va multumesc si scuzatima k le trimit consecutiv dar nu am stiut ca nu se poate trimite asa!va multumesc si ast raspuns.

Alte discuții în legătură

Art. 3201 alin. 1 c. pr. pen alecsandraa8 alecsandraa8 Daca recunosc fapta de care sunt acuzat am inteles ca beneficiez de o scadere de o treime din pedeapsa,adica mi se scade o treime din incadrarea pedepsei sau ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-procedura simplificata anditaru anditaru Unde gasesc art. care se refera la recunoasterea faptelor si scaderea pedepsei cu o treime? (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei in fata instantei de judecata- art.320 ind.1 c.pr.pen. picika picika daca in faza urmaririi penale nu recunosc o fapta numai in fata judecatorului atunci beneficiez de art 320 ind 1? (vezi toată discuția)