avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

imi puteti spune, va rog, care este perioada de stat in somaj? adica daca am lucrat un numar de ani, 1-2-3, etc, cat se sta in somaj? care este perioada minima? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ovidiuandras , utilizator 21:44, 5 Ianuarie 2011
Buna seara
Indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:

6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;

9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;

12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul somaj lilicrin lilicrin Din indemnizatia de somaj se fac plati catre sanatate si/sau pensie, etc. ? Daca da care este suma minima care o ridica un somer ce a lucrat mai mult de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Somaj garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,as vrea sa va intreb cat timp iau somaj daca am lucrat 35 de ani,apoi am avut intrerupere 9 luni apoi m-am angajat si am lucrat 1an cate luni iau ... (vezi toată discuția)
Somaj - perioada de acordare valy_ungur valy_ungur Buna seara, Ma incadrez intre 5 - 15 ani vechime in munca. Cat timp primesc somaj? 1 an sau o jumatate de an? Ce suma primesc? (1000 lei - salariul ... (vezi toată discuția)