Am incercat sa fac un rezumat la contributiile din 2011 conform cod fiscal
Va rog sa ma "contraziceti" caci ordonanata ii tare incurcata.
Va multumesc
ANGAJAT
1. CAS = venit+concedieri colective + Sal.mediu brut * 35% * zile boala (anjator+FNUASS) / nr.zile luna se plafoneaza la 5 * Salar mediu
7. CASS = venit+profit salariati+concedieri colect +Sal.mediu brut * 35% * zile boala (anjator+FNUASS) / nr.zile luna se plafoneaza la 5 * Salar mediu
16.Somaj = venit+concedieri col + suma boala platita de angajator + suma accidente platita de angajator se plafoneaza la 5 * Salar mediu
ANGAJATOR
5 CAS = venit+prime neimpozitate (8 martie...)+concedieri col.+ Sal.mediu brut * 35% * zile boala (anjator+FNUASS) / nr.zile luna plafonare nr.angajati*5*sal mediu
6. FAAMBP= venit+prime neimpoz.+concedieri col.+sal.minim* zile boala (anjator+FNUASS) / nr.zile luna plafonare nr.angajati*5*sal mediu
13. CASS = venit+profit salariati+prime neimpoz.+concedcieri col + boala platita de angajator+accident platit de angajator plafonare nr.angajati*5*sal mediu
9. CASS pe accident suportat de angajator = suma accident platit de angajator
24. CASS pe accident suportat de FAAMBP ' suma accident supottat din FAAMBP
15. Concedii medicale' venit*profit salariati*prime neimpoz.+concedieri col.+suma boala angajator+suma accident suportat de angajator+suma accident suportat dim FAAMBP plafonat la nr.asig.*12*salar minim
17. Somaj = venit+prime neimpoz.+concedieri colec.+.+suma boala angajator+suma accident suportat de angajator plafonat la 5* salar mediu
18. Fond garantare=venit+profit+prime neimpoz.+concedieri colec.+.+suma boala angajator+suma accident suportat de angajator plafonat la 5* salar mediu
Obs Venit = cistig salarial fara nici o boala (FNUASS, FAAMBP)
Salariu mediu brut = cel care este utilizat la bug.asig.sociale == 2022 ron
cifra din fata contributiei ii din nomenclator creante fiscale
nu este plafonare la somaj si sanatate.
eu sunt programator si am facut dec.112 si tot am testat cu programul lor de verificare, unde in prima varianta era plafonate sumele.
Multumesc Cristy...daca ai mai intampinat greutati la incarcare...rogu-te spune-ne si noua...inca nu m-am apucat ca mi-a promis programatorul ca incearca sa incarce direct din programul de salarii...nu stiu de va putea si de aceea ma pregatesc sa incarc cei peste 600 de angajati ....manual...:(:((...sper sa ma ajute Dumnezeu sa reusesc...
inca o data multumesc...doar un programator poate sa-si dea seama exact ce trebuie introdus ca la validare sa nu dea erori
600 de angajati nu se pot introduce manual.
eu lucrez la program din 28 dec. dar in final nu este f. complicat
am ajuns la urmatoarele concluzii
in venit eu nu introduc bolile
ANGAJAT
2. cas =(venit+Sal.mediu brut * 35% * zile boala OU 158/ nr.zile luna)*10.8%
atentie zile accident indiferent cine plateste nu intra, plafonat la 5 salar.
7. cass=(venit+accidente platite unit.+accidente pe FAAMBP)*5.5%
16.somaj=(venit+acc.platit unit+boala platit unit)*0.5%
ANGAJATOR
5. cas=(venit+Sal.mediu brut * 35% * zile boala OU 158/ nr.zile luna)*10.8%
atentie zile accident indiferent cine plateste nu intra, plafonat la 5 salar.
6. fond accidente=(venit+Sal.minim * zile boala OU 158/ nr.zile luna)*proc.risc %
atentie aici se foloseste salar minim , plafonat la 5 salar.
13. cass=(venit+boala platita unit)*5.2%
nu intra accidentul intra separat la 9,24
9. cass pe accid. unitate =(suma accident platit unitate)*5.5%
24 cass pe FAAMBP = (suma accident platit FAAMBP)*5.5%
15. concedii medicale=(venit+accident indifrent cine plateste)*0.85%
plafonat la salarmin.*5*nr. salariati
17.somaj=(venit+accident pe unit.+boala pe unit.)*0.5%
18 fond garantare=(venit+accident pe unit.+boala pe unit.)*0.25%
cifra din fata ii egala cu cifra contributiei
Nu sunt sigur la fond garantare daca nu ar trebui sa pun si bolile platite de FNUASS si FAAMBP
cu aceste corelatii puse in declaratia 112 si programul lor de verificare nu da erori
am depus la vreo 5 firme diferite cu diferite cazuri , chiar una cu grupa 1 de munca si a fost totul ok.
Scuze ca tot intervin cu subiectul asta, dar verific cele scrise de cristicristi cu codul fiscal si nu gasesc unde scrie ca in baza de calcul pentru Fondul de garantare se includ medicalele platite de unitate sau FNUASS. #-o
scrie doar la Art 296(5).4" Baza lunara de calcul a acestei contributii reprezinta suma castigurilor brute, realizate de salariatii incadrati cu CIM" si atat....
Deci sincer eu as exclude medicalele din baza de calcul a F garantare. ce parere aveti?