avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art. 198 C. pr. pen.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art. 198 C. pr. pen.

Buna seara.Va rog sa ma ajutati si pe mine privind o problema care are legatura cu art. 198.
In ziua de 12.09.2010 am avut o altercatie cu o persoana in sect. 5.
Aceea persoana a inceput sa ma insulte deoarece i-am atins masina.In momentul acela l-am imbrancit, dupa care a chemat politia si mi-a dat amenda pentru tulburarea linistii publice(200lei).Motivul este acela ca i-am spart ochelarii si i-am facut o rana langa ochi.In seara aceea urma sa plec din tara.Am cazut de comun acord(verbal) sa-i repar ochelarii(rama)deoarece lentilele nu erau sparte.In ziua urmatoare nevasta mea s-a intalnit cu domnul in cauza si a vrut sa rezolve problema cu ochelarii.Domnul acela a inceput cu fel si fel de vorbe ca lentile nu mai exista, sa i sa plateasca integral ochelarii dupa care a spus ca daca nu se platesc ochelarii ma da in judecata.Bani nu am avut sa i cumpar alti deoarece costau 1200 lei.Am stat si am asteptat dar nu am primit nici o somatie sa ma cheme la tribunal.Am crezut ca totul s-a terminat si cazul e incheiat.
Astazi(7.01.2011) am primit o somatie care ma cheama la sectia din sectorul 5 in calitate de parte reclamata privind audierea.Ce mi se mai poate intampla.Va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi.Multumesc.
@mocanu123
Mergeti la politie sa declarati cele intamplate, explicati ca reactia dvs si altercatia a pornit de la faptul ca acesta va agresat copilul, daca aveti martori la eveniment este bine sa-i indicati. Daca aveti posibilitatea mergeti insotita de un avocat, banuiesc ca sunteti chemata in calitate de faptuitor pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.180 c.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru bataie in locuri publice analiss analiss eram la discoteca si o fata s a luat de mine am inceput sa ne batem ,dupa ce s-a incheiat toata altercatia ea a constatat k ochelarii ei sunt pe jos ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie inel inel A o problema, am avut o altercatie cu un vecin, ne-am imbrancit putin dar mentionez faptul ca el a si sotia lui au fost cei care au inceput scandalul, au depus ... (vezi toată discuția)
Pot cere o copie dupa o declaratie? sau macar un numar de inregistrare? Alexm85 Alexm85 Am fost oprit pe strada si intrebat despre un incindent din zona. Ca un bun cetatean am vrut sa ajut..si am ajuns la sectia de politie unde am dat o ... (vezi toată discuția)