avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in ce situatii se poate retrage dreptul la vizitare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in ce situatii se poate retrage dreptul la vizitare minor daca are deja o hotarare definitiva si irevocabila?

am divortat acum 4 ani si mam trezit ca dupa trei ani jumate tatal copilului a cerut dreptul la vizita .dupa primul proces am facut recurs pentru ca tribunalul ia acordat un program de vizita foarte mare si culmea dupa o absenta asa de mare din viata copilului chiar ii poate lua la domocilul lui .copilul are 7 ani si cunoscand ce fel este tatal lui imi este teama sa nu il afecteze intrun mod negativ. el are si tulburari de comportament este violent am certificat de la medicul legist dar am impresia ca avocatul nu ma ajutat suficient la proces !!! va rog sa ma ajutati !!
Copilul este destul de mare pentru a petrece perioade scurte timp si cu celalat parinte in absenta dv. La varsta asta petrece suficient timp la scoala sau la gradinita, deci o parte din zi sunteti oricum absenta din programul ei, iar ea este obisnuita si cu alte persoane, de ce nu s-ar obisnui si cu tatal ei?
Instanta de control judiciar va verifica legalitatea si temeinicia sentintei atacate cu apel, in termen de 15 zile de la comunicare.
Relatie dintre parinte si copil trebuie sa fie facuta treptat , gradual , pentru a nu prejudicia interesul superior al minorului.|( in acord cu prevederile legii 272/2004 )
Acesta are un program prestabilit , care nu poate comporta modificari, care sa perturbe activitatile zilnice.
In caz ca deplasarile pe care le-ar face , i-ar leza ,spre exemplu , sanatatea, pentru moment , acestea ar trebui sa fie sistate , si , in caz ca situatia de fapt va fi alta, tatal are posibilitatea de a investi , din nou, instanta de judecata , pentru a modifica programul de vizita deja existent.

In cazul in care comportamentul tatalui fata de copil a fost defectuos, creand o atmosfera ce ii afecteaza dezvoltarea fireasca , dreptul de a pastra legaturi personale cu acesta poate avea loc in prezenta mamei, a rudelor, sau a altor terte persoane, pentru a fi in siguranta.

Succes.



Psihlogii si legile tarilor civilizate contrazic ideea unor mame ca unn copil care nu si-a vazut mult timp tatal nu poate petrece timp cu acesta, chiar stand peste noapte.
Pentru ca un copil sa se reobisnuiasca treptat cu tatal, indicat ar fi ca, pe timpul proceselor, acestea sa mearga cu copilul la tata acasa, sa lase copilul singur cu tatal intai cateva ore, apoi o noapte etc.
Instanta are obligatia sa dea programul de vizita, ca asa ne obliga legea care aplica normele europene; mama si tatal au obligatia sa nu rameasca copilul si amandoi ar trebui sa faca eforturi ca pruncul lor sa nu fie traumatizat.
Din pacate, de nenumarate ori furia unui parinte impotriva celuilalt afecteaza copilul, chiar si prin opunerea sa la programul de vizitare; acest lucru ii face rau micutului, uneori chiar mai mult ca vizita in sine.

Copii fericiti!
de exemplu saptamana aceasta la luat de vineri de la ora 18 si la tinut pana duminica la 14 si la adus cu temele nefacute si nici siropul pe care il avea de luat nu i la dat pe motiv ca baiatul nostru nu a vrut cum pot eu sa dovedesc toate acestea in instanta ? cum le pot dovedi ?acum doua saptamani cand la luat ia dat sambata toata ziua un seandwic si o bucata de carne de pui la rotisor .cand l-am intrebat de ce atinut copilul asa a zis ca nu a vrut . ce pot sa a fac eu in cazul asta ?baiatul are 7 ani jum are teme de facut are un regim alimentar special (bogat in carbohidrati )si el nu tine cont de aceste lucruri .marti am fost iar la medic si doamna doctor nu a fost deloc multumita de starea lui.ce sa fac in acest caz? e cuvantul meu impotiva cuvantului lui ?
Doamna, va puneti de acord cu tatal, asta e normal sa faceti.
Ca si atunci cand ati fi fost impreuna; aveti grija ca copilul sa isi faca temele inainte de vineri ora 18 sau dupa duminica ora 14.
Cat despre mancare, depinde de motivatie; daca ii e rau copilului, daca e doar nevoia dv. de program, nu stiu. Ca orice oameni care au dificultati in relatie, cautati sa le impacati, sa le negociati...
Nu vad de ce va ganditi in primul rand la cum sa limitati programul tatalui, asta ii face rau fiului dv. Ca sa nu spun ca ideilea astea razboinice ale dv. pot determina si comportamentul tatalui...

Ati incercat sa il lasati la tatal lui MAI MULT decat prevede programul DACA baiatul vine cu lectiile facute?
E doar o idee. Daca nu functioneaza, cautati ideea care se potriveste relatiilor dintre voi trei.

Alte discuții în legătură

Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)
Exercitare in comun autoritate parinteasca ettorebariton ettorebariton Solutia pe scurt: Admite acţiunea principala. Admite in parte cererea reconvenţionala. Dispune ca autoritatea părinteasca privind minorul sa fie exercitata ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)