avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu bunuri din valori proprii !???!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu bunuri din valori proprii !???!

Sunt casatorita dar am inaintat actele pentru divort si partaj ! Sotul a plecat la munca in Italia si si-a gasit pe cineva acolo inselandu-ma !
As dori sa-mi dati cateva pareri despre viitorul partaj .
Am mostenit o casa inainte de casatorie de la bunicii decedati . Am vanduto inainte de casatorie . Am tinut banii . M-am casatorit si din acei bani mosteniti am cumparat un apartament de 2 camere . Peste 2 ani am primit o suma de bani de la mama , am vandut apartamentul si am cumparat o casuta cu banii primiti de la mama si impreuna cu cei de pe apartament ! De fapt sotul meu si cu mine nu am reusit sa adunam bani din salarii . Totul am cumparat din bani mosteniti si primiti de la familia mea ! In contractele de vanzare-cumparare , normal ca suntem trecuti sotul si eu , fiind casatoriti in momentul achizitiilor , ca asa-i legea si nici nu am specificat provenienta banilor , din pacate pentru mine ! Dar eventual pot demonstra provenienta acestor bani . Avem o masina pe numele sotului . Poate sa vanda masina si sa nu devina la partaj bun comun ? Sotul fiind in Italia apoi declarand ca masina era defecta sau distrusa si ca a vanduto pe nimic ? De fapt el sustragand valoarea adevarata ?
Va rog sa-mi spuneti cum credeti ca se va imparti bunurile in procesul de partaj : casa , bunuri din casa , masina ????? Eu doresc de fapt toata casa iar bunurile si masina jumatate - jumatate !!!
Astept cat mai multe pareri si raspunsuri ! Va multumesc anticipat .
Referitor la masina , am intrebat daca sotul evita sa includa in partaj ca bun comun masina aflata pe numele lui , printr-o metoda de sustragere : vanzare la un pret derizoriu a masinii pentru a veni cu o suma infima la partaj reprezentand masina ? In stranatate nu se poate popri masina pentru partaj ! Sau se va tine cont la partaj de valoarea adevarata a masinii dupa acte si o evaluare aproximativa a pietei ??? Cum se procedeaza in aceasta situatie ???
In ceea ce priveste masina, bun mobil, trebuie sa cereti Instantei desemnarea unui expert auto care sa evalueze (chiar si fara a vedea masina, in baza facturii de achizitie) valoarea acesteia la data despartirii in fapt ( intelegand ca de la acea data numai fostul sot a beneficiat de acest bun comun ) si nu la data intentarii actiunii de partaj. Dar, pana sa ajungeti in acest stadiu de expertize, Instanta trebuie sa hotarasca:
1.- daca este necesar ca procesul de partaj sa inceapa fiind pe rol procesul de divort, regula fiind ca intai sa se termine divortul si in cazuri exceptionale ( pe temeinicie ) sa mearga impreuna;
2.-cu acte si martori sa dovediti contributia fiecaruia la bunurile comune si sa dovediti ca a-ti avut bani inainte de casatorie,donatii,etc....
Este complicat si din propria experienta va spun ca va trebuie un avocat bun,fara ...s-ar putea sa va para rau si sa fie prea tarziu...
Nu vreau sa va sperii dar, in cazul meu, proba pe temeinicie a durat 6 luni, partajul in sine aproape doi ani si expertizele inca 6-7 luni...Si in cazul dumneavoastra va fi probabil vorba de expert auto, expert evaluator(bunuri din casa) si expert constructor(bunuri imobile)...
Cu multa rabdare, cu banuti pentru taxa de 3% din valoarea dorita a fi partajata,pentru un avocat bun,pentru experti...si cu putin noroc..Doamne Ajuta!
De ce nici un avocat nu raspunde la intrebarile mele ???
De ce nimeni nu se implica intr-un raspuns cat mai concret ?
De ce se discuta la modul general ?
Oare se stie prin ce stres trec unele parti ?
Chiar asa , nici o parere la mai concret , pentru linistea umei parti ?
Cat de cat !!!
Pentru ca pe un alt topic cu aceeasi poveste erati utilizator "father" si erati barbatul al carei soata a plecat in Italia, iar aici sunteti utilizator "soata" ...inselata si parasita de barbatul plecat in Italia.

Iar blondul meu e ...din cutie, nu mi s-au decolorat si neuronii.

[EDITAT]
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Doamna cu totii v-am raspuns cum se putea mai clar pt situatia pe care ne-ati prezentat-o. Nu avem dosarul in fata ca sa va spunem toate amanuntele, pt a primi raspunsurile pe care le doriti trebuie sa va angajati neaparat un avocat care sa va studieze cu atentie dosarul si nici macar acela nu va stii ce va hotari instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bun cumpărat înainte de casatorie Octavia79 Octavia79 Am Cumpărat un apartament înaintea căsătoriei cu soțul meu..eu fiind pe numele de fata și trecut și numele soțului, după un an ne am căsătorit. Acum ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj locuință construită din bani moșteniți valielena valielena Buna seara. Sotul meu are in propietate un pamant pe care la cumparat inainte sa ne casatorim . Dupa ce ne-am casatorit, el a primit 20.000€ de la sora lui ... (vezi toată discuția)