avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea pensiilor - pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea pensiilor - pensionare anticipata

DACA CINEVA ARE 28DE ANI DE VECHIME DE LUCRU,GRUPA SPECIALA,SE POATE IESII ANTICIPAT LA PENSIE LA VARSTA DE 45 DE ANI?????
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:06, 11 Ianuarie 2011
Nu. Reducerea in vederea pensionarii anticipate/anticipate partial se face din varsta standard de pensionare, anexa 5 la lege.

Vedeti daca va regasiti aici:www.avocatnet.ro/content/for...
Cred ca depinde de incadrarea loculului de munca. Conform legii 263/2010, se poate iesi la pensie chiar de la varsat de 40 de ani:
ART. 56
(1) Fac excepţie de la prevederile art. 55 alin. (1) lit. b) persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani în locurile de muncă prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. a) şi f).
(2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), reducerea vârstei standard de pensionare este de:
a) 20 de ani, pentru cele prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. a);
b) 15 ani, pentru cele prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. f).
(3) Vârsta standard de pensionare redusă potrivit prevederilor alin. (2) lit. a) nu poate fi mai mică de 45 de ani.
(4) Vârsta standard de pensionare redusă potrivit alin. (2) lit. b) nu poate fi mai mică de 50 de ani, cu excepţia balerinilor şi acrobaţilor pentru care vârsta de pensionare nu poate fi mai mică de 40 de ani pentru femei şi 45 de ani pentru bărbaţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a pensiilor mihaela_1968 mihaela_1968 Poate cineva sa-mi dea o lamurire privind noua lege a pensiilor: perioada de reducere a varstei de pensionare datorita fostelor grupe I si II se mai adauga la ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie alex87 alex87 buna seara :( am 30 ani de munca din care 20 ani si6 luni de grupa1 de munca . dupa legea veche a pensiilor as fi iesit la pensie in ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. As dori sa stiu cand ma pot pensiona. Sant nascut pe 23 08 1959 am 33ani vechime, din care 19 ani si10 luni grupa 1 si 3ani grupa 2. Pot iesi la ... (vezi toată discuția)