avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numire in functie in perioada preavizului!?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numire in functie in perioada preavizului!?

Salut,
Sunt in perioada de preaviz (15 zile) cand seful m-a numit Lichidator-ul firmei :O unde eram Administrator (o agentie mica, deschisa in alta localitate). #-o
Numirea de Lichidator mi-a bagat-o pe gat dupa 4 zile de la depunerea cererii de demisie.
Din cate stiu, Conducerea firmei e obligata sa numeasca un alt Administrator nu sa ma "avanseze" pe mine in functie, deoarece lichidarea firmei dureaza mult iar preavizul e de 15 zile si nicio firma nu se inchide asa repede.
In baza carui document/articol actioneaza firma punandu-mi bete in roate si nu ma lasa sa plec din firma avand in vedere ca Demisia/Concedierea e o decizie unilaterala...
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Zandzibal , utilizator 13:32, 7 Aprilie 2008
Zandzibal a scris:

orca a scris:

Decizia ar fi bine sa o vedeti, pentru ca ati putea sa o contestati la tribunal daca nu sunteti de acord cu ce scrie acolo, dara asta puteti sa o faceti in 30 de zile de la comunicare. Iar daca v au trimis o cu recomdare si conf de primire la adreas indicata la angajare, ei fac dovada comunicarii. Dumneavoastra sunteti in culpa ca nu ia ti informat in privinta schimbarii adresei... Daca v au schimbat din functia de admin trebuiau sa emita o hotarire de aga in acest sens sau o hot a admin unic, care trebuia sa fie inregistarta in 15 zile la orc...

Nu e vorba de a deveni scalv. E vorba de a pleca cu fruntea sus, cu atit mai mult cu cit la un moment dat se pare ca ati beneficiat de increderea angajatorului - de aceea va numit admin - deci trebuie sa incheiati aceasta activitatea, in aceasta consta lichidarea dumneavoastra la societatea respectiva, trebuie sa rezulte ca nu mai aveti nici o datorie fata de ei si nici ei fata de dumneavoastra.. Nu ati avut un simplu job ati fost admin .. si e ceva mai greu de gasit asa ceva in timp scurt.

Dar au dreputil sa-mi mai asume responasbilitati in plus odata ce mi-am dat demisia?
EU DOAR VREU SA PLEC ACUM... :(

Bun si daca doriti sa plecati din firmele respective de ce nu le faceti o adresa in care sa i rugati ca in ziua de .... la ora .... sa se prezinte la sediul soc a carui admin ati fost sa le predati actele acestei societati, stampile si tot ceea ce le apartine de fapt... In calitate de admin e bine si pt dumneavoastra sa fiti descarcat de gestiune si totul sa fie ok.... Poate putina diplomatie se impune. Oricum vreti sa plecati, dar poate loc de buna ziua e bine de lasat...

Asa am si incercat... dar din pacate seful a inceput sa ma ameninte, cu tot felul de tampenii si A EMIS O HOTARARE SA MA FACA SI LICHIDATOR.
Auacest drept sa faca?
Asta incerc sa aflu si ma intereseaza cel mai mult:
Ce se intampla atunci cand un angajat (chiar si cu functii administrative) isi da demisia (care e oarecum unilaterala)-
i se mai asum responsabilitatti sau trebuie sa i se gaseasca o persoana care ii va prelua activitatea!?
In CM cel putin scrie ca preavizul e in mare masura pentru asta- de ai da administratie posibilitatea sa-si caute alt angajat pentru job-ul respectiv!
Am dreptate sau ODATA CE AI INTRAT INTR-O FIRMA DEVII SCLAVUL EI!?
Mersi
Va rog sa-mi dati o indicatie unde as putea gasi drepturile si obligatiile ambelor parti in momentul cand angajatul (cu functie) isi da demisia.

un we perfect!
Nu prea ai ce sa gasesti, pentru ca inafara de dreptul la preaviz al angajatorului, contractul de munca isi produce toate efectele in perioada preavizului.
Andreea Lisievici a scris:

Nu prea ai ce sa gasesti, pentru ca inafara de dreptul la preaviz al angajatorului, contractul de munca isi produce toate efectele in perioada preavizului.

Deci sa inteleg ca din punct de vedere legal- tooate incercarile patronului de a-mi pune bete in roate este pierdere de timp din partea lui?
Sper sa fie asa!
In cazul demisiei dumneavoastra sunteti obligat sa acordati acel termen de preaviz de 15 zile. In cadrul termenului de preaviz relatia angajat-angajator se desfasoara conform contractului individual de munca pana in ultima zi, respectiv dumneavoastra va prezentati la locul de munca, angajatorul va plateste salariul.
Eu as lua in considerare si sugestia colegilor mei in aceasta perioada, solicitati sa va fie trimis un reprezentant caruia sa ii predati documentele firmei.

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca la societate in insolventa mirceadimid mirceadimid Angajatorul a trimis un mail in care citez``inteleg ca si tu esti in cautarea unui job, avand in vedere ca iti folosesti o patre din timp studiind bestjobs, ... (vezi toată discuția)
Demisie ITD ITD va rog sa-mi spuneti, daca un administrator - contabil doreste sa plece cu demisie la zi, poate s-o faca ? Preavizul din CIM e de 15 zile. Se poate considera ... (vezi toată discuția)
Cum procedez cu preavizul? anca_eke anca_eke lucrez cu carte de munca la o firma de constructii.vreau sa plec dar angajatorul nu imi accepta lichidarea la zi. a zis ca imi trebuie preaviz de 15 zile.in ... (vezi toată discuția)