avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul termen recurs conflict munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul termen recurs conflict munca

Daca reclamantul a primit pe 07 ianuarie comunicarea sentintei , pana cand putea face recurs la un conflict de munca ? Adica pe 19 ianuarie , nu e cu o zi mai tarziu decat trebuia ?
Conteaza daca comunicarea sentintei a fost facuta prin " afisare pe usa principala a locuintei " , reclamantul nefiind la domiciliu in acea zi ? Poate sa foloseasca acesta pentru a justifica depasirea cu o zi a termenului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 12 Ianuarie 2011
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legale, termenul curge de la comunicare( indiferent cun s- a facut aceasta, daca a respectat prevederile legale), in cazul scris de dumneavoastra, acesta fiind data de 18 ianuarie inclusiv.
Se poate acorda in mod exceptional, repunerea in termen, pentru cauze temeinic justificate, care se apreciaza de catre organul de jurisdictie. In materie civila, cererea de repunere in termen poate fi facuta in cel mult o luna de la incetarea cauzelor obiective care au impiedicat introducerea actiunii. In cazul repunerii in termen pentru sesizarea organelor de jurisdictie a muncii, termenul este de 15 zile de la incetarea cauzei care a impiedicat sesizarea in termen.
Cu stima !
Ultima zi in care putea depune recursul era data de 18.01 ..... prin urmare, puteti ridica exceptia tardivitatii recursului chiar si pentru o zi intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in termen nicxon nicxon buna ziua, Am un proces in litigii de munca,unde am solicitat repunerea in termen,instanta imi cere sa motivez in fapt si in drept aceasta cerere.Rog ... (vezi toată discuția)
Disponibilizat abuziv turkn turkn Situatia este urmatoarea : un sef si doi subordonati.Din cele doua posturi un subordonat trebuie disponibilizat ptr restrangere de activitate (in domeniu ... (vezi toată discuția)
Recurs Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)