avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata facturi de apa in conditiile unui singur ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata facturi de apa in conditiile unui singur apometru la un apartament apa

La un bloc cu 12 apartamente si un nr. de locatari de 18 - 20 persoane, vand un bransament comun pentru apa plata facturi de apa se facea la nr. de persoane. Locatarii din unul dintre apartamente considerand ca plateste prea mult doreste sa-si instaleze apometre.
Intrebare: Cum se face repartizarea costurilor in aceasta situatie avand in vedere ca nici un alt locatar nu doreste sa-si monteze apometre?
Cel mai recent răspuns: istanmoni , utilizator 12:03, 31 Ianuarie 2011
Stimate Domnule MIVL,

De ce nu spuneti tot ? De ce nu spuneti ca aceea persoana care locuieste la subsol de fapt ii platim noi consumul, noi cei 4 pers care locuim in apart unde sunt instalate apometrele, pentru ca majoritatea celor de la scara B va treceti zero la intretinere (sub pretextul ca stati in apart mai putin de 14 zile - consum pe care il platesc tot eu , noi cei 4)! De ce nu spuneti ca , dumneavoastra faceti calculele, cerand in mod abuziv pentru 4 pers, sa platim lunar 800 lei, nu conteaza ca e vara sau iarna ! De ce nu spuuenti ca refuzati sa afisati facturile ? De ce nu spuneti ca NU EXISTA asociatie de proprietari pt ca nu vreit sa faceti ? De ce nu spuneti ca refuzati sa va puneti apometre, de ce va ascundeti ? De ce nu spuneti ca ne dati chitante fara stampila fara numele in clar a celui care incaseaza banii ? De ce mintiti si spuneti ca este doar un bransament, cand stim cu totii ca sunt doua ? De ce nu ne-ati lasat sa reparam o parte din coloana care deservea 3 apart, tocmai ca sa nu ne mai scoateti ochii cu pierderile aste inexistente si enorme, care de fapt nu sunt pierderi ci este consumul celor care se declara zero la intretinere ?

De aceea ne-am pus apometre ! Pt ca daca femeia aceea care sta la subsol spuneti ca are consum minim, pai atunci nici copilul meu de 4 ani nu poate consuma 20 mc pe luna cat ziceti dumneavoastra ca se consuma, pe membru de familie la apartamentul nostru !

Miniti cand spuneti ca udati trotuarul, udati de fapt gradina compusa din buruieni, nu este un loc ingrijit, si udati in mod excesiv, pe cheltuiala noastra (pentru ca suntem 4), pentru ca voi va declarati zero la intretinere, si atunci marea parte a cheltuielilor ne revine noua...

Problema imobilului in care stati si dumneavoastra domnule MIVL cat si noi, cei care ne-am instalat apometre, este f grea si mare ! Eu am mai prezentat situatia noastra pe acest formu, pe langa faptul ca m-am blindat cu legi.. Pentru ca este de neconceput, ca o familie compusa din 1 batran, 1 copil (inscris la o gradintia cu program prelungit !) si 2 oameni care muncesc de dimneata pana seara la 17.30 sa platim luna de luna, vara sau iarna 800 lei , fara sa ni se prezinte nici macar justificari , calcule pt aceasta suma.... este inadmisibil ca eu sa platesc luan de luna, apa rece si calda in valoare de 300-350 lunar !!!

Va doresc o zi buna Domnule MIVL !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)
Pretul exact al unui metru cub de apa calda/apa rece calcan calcan Buna ziua Am marea rugaminte daca este posibil sa-mi raspundeti la cateva intrebari,intr-un timp cat mai scurt,datorita faptului ca preturile si costurile ... (vezi toată discuția)