avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... noua lege a pensiilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

noua lege a pensiilor

Poate cineva sa-mi dea o lamurire privind noua lege a pensiilor: perioada de reducere a varstei de pensionare datorita fostelor grupe I si II se mai adauga la stagiul de cotizare?
Concret: la art.55 scrie ca se reduce varsta de pensionare cu un numar de ani, daca s-a realizat stagiul complet de cotizare, dar nu se precizeaza concret ca pt. 1 an grupa I se adauga 6 luni la vechime (ma refer la societatile din anexa 3, nu la militari sau alte categorii).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:34, 14 Ianuarie 2011
Cred ca faceti confuzie intre perioada suplimentara la vechimea in munca si anii cu care se poate reduce varsta standard de pensionare.Mai precis este vorba de art.17(1) si art.18 din leegea 263/2010.Pe aceiasi tema am postat si eu aici:www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor gr.i,,,la stagiu complet, art.3 lit.r/l263/2010 ContSters290116 ContSters290116 GRUPA SPECIALA se calculeaza pentru ceea ce este STAGIU COMPLET in vederea iesirii la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei? Cu drepturile ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei de pensionare pentru perioada de munca in grupa a 2-a ghebaronea ghebaronea Urmare a Legii nr. 172/2016 se acorda trei luni reducere/an si la fractii? Concret pentru 15 ani si 9 luni de grupa a 2-a trecuti in carnetul de munca care ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie alex87 alex87 buna seara :( am 30 ani de munca din care 20 ani si6 luni de grupa1 de munca . dupa legea veche a pensiilor as fi iesit la pensie in ... (vezi toată discuția)