Cum calculeaza banca diferenta din credit ce urmeaza a fi restituit, la cererea imprumutatului?
vezi cererea adresata bancii!
Fri, January 14, 2011 3:42:20 PMRestituire imprumut - dezinteres si ducere in eroare - refinantare
From: marin melinescu <mmelinescu@yahoo.com> View Contact
To: webmaster.brd@brd.ro
Cc: mmelinescu@yahoo.com
--------------------------------------------------------------------------------
Catre,
BRDE sediul central
In atentia domnului director general,
Subsemnatul MELINESCU Marin cu domiciliul in Craiova, str. Pascani, nr. 3, bl. camin 3, ap. 401,
Va aduc la cunostiinta urmatoarele:
Dupa ce al luat cunostiinta de informatile postate de banca, am cerut verbal negocierea creditului prin refinantare.
Intrucat banca nu a luat act de cererea mea, am depus in scris o cerere la data de 26 Noiembrie 2010, dar inca nu am primit un raspuns scris, cum era normal, termenul de 30 zile fiind depasit.
Am cerut bancii - sediul central Craiova, o refinantare a creditului, la care am fost nevoit a renunta pe moment, intrucat banca m-a dus in eroare (ca de alfel si la acordarea creditului initial).
In baza OUG 50/2010, solicit:
1. Rambursarea anticipata a creditului, potrivit art. 66 din legea mentionata.
In acest sens, rog a dispune recalculara imprumutului acordat in suma de 8.000 lei, avand ca data de rambursare, data publicarii legii.
Potrivit dispozitilor art. 66 din OUG 50/2010, ROG A AVEA IN VEDERE REDUCEREA COSTULUI TOTAL AL CREDITULUI (dobanda si alte costuri) dintre perioada ceruta pentru rambursare (data intrarii in vigoare a OUG 50/2010) si pana la data de incetare a contractului de credit, respectiv data de 03.02.2015.
2. Cu referire la cererea de refinantare, precizez faptul ca banca m-a dus in eroare prin acea ce nu a dat curs dispozitilor art. 66 din lege, cerand sa rambursez suma ce rezulta ca debit la data platii (circa 5.1oo lei).
Banca, sediul central din Craiova, mi-a propus un nou contract, in care am constatat clauze abuzive ce contavin informatilor postate pe pagina de internet, ceace incalca dispozitile Legii nr. 161 din 12.06.2010.
Aceste abuzuri consta intr-o penalizare in suma fixa, in prima zi de scadenta, fapt ce contravine precizarilor din documentul postat pe net.
Intrucat BRDE Craiava ma dus in eroare, cu incalcarea art. 66 si altele din OUG 50/2010,
rog COMUNICATI - in termen, SUMA CE O AM DE RAMBURSAT la data publicarii in M.OF. a OUG 50/2010, cu restituirea penalitatilor de intarziere, datorita bancii care nu a dat curs cererilor mele.
semneaza, Marin MELINESCU
NB. Prezenta fa fi depusa sub semnatura la BRDE Craiova.