Pentru un apartament cu contract de comodat trebui obligatoriu semnatura ambilor proprietari??? Daca iau un apartament cu contract de comodat pentru un ONG...trebuiesc platite impozite ceva? Dar daca apartamentul are datorii la asociatie pot fi probleme?
Fiind un contract cu niste obligatiune dispositive eu cred ca da, trebuie semnatura ambilor proprietari. E dificil sa analisez clar daca este posibil fara consamtamantul a coproprietarul ne semnator, fiid ca nu este in profitul sau. Daca nu s-a stipulat pretul, in caruia caz este mai bine e o inchiriere, ci doar plata cheltuiele de intretinere, de exemplu, cred ca nu se plateste impozite. Conform art. 1561 C. civil actual "Comodatul este esential gratuit". Probleme cu asociatia ar trebuie sa rezolv proprietari, si nu afecteaza folosinta imprumutata.
Pentru comodat nu e nevoie de semnatura ambilor proprietari. Este un act de administrare si e suficienta semnatura unuia. Datoriile anterioare la asociatia de proprietari sunt problema proprietarilor, insa ar trebui sa reglementati aceasta chestiune foarte clar pentru ca sanctiunile vor fi suportate si de dvs (de ex. oprirea utilitatilor). Propuneti sa le platiti dvs scazand din chirie.