avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 10/2001

Am o problema mare Ajutati-ma!
Locuiesc intr-un bloc nationalizat. Fostii proprietari, printr-un PV au specificat proprietatea asupra apartamentelor si spatiilor comerciale. Unul dintre fostii proprietari a decedat si nu are urmasi, drept pentru care nu a fost niciodata revendicata partea lui de proprietate. Apartamentul meu ii apartinea.
In aprilie 2005 am depus cerere de cumparare si am primit raspuns de la Primarie ca ap. este in litigiu.Am descoperit ulterior ca proprietarul celeilalte parti a blocului ceruse in compensare pentru apartamentele ce-i apartinusera si erau deja vandute si apartamentul meu. Procesul s-a incheiat, cu apel, si hotararea i-a fost favorabila, desi reprezentantul Primariei s-a opus.
Problema mea este cum pot sa fac interventie in apel si sa nu mi se spuna ca nu am calitate juridica.
Am considerat ca apartamentul in care stau de 23 ani si care a devenit proprietatea Statului ca urmare a succesiunii vacante este al STATULUI si am dreptul sa-l cumpar, fara sa ma gandesc ca o persoana oarecare, fara nici un drept asupra lui, poate sa-l obtina prin Instanta.
Va multumesc
Natalia
Cel mai recent răspuns: natalias_111 , utilizator 20:36, 11 Aprilie 2008
Adica sa fie de acord partile din dosar, Primaria si cei care revendica.
Scuze, dar tot nu inteleg!:-/
Cum sa fie de acord partile in conditiile in care este vorba de o cerere in compensare?
Sa fie de acord cu hotararea pe care o va da instanta?
Sa fie de acord cu interventia mea?
AVLIL a scris:
Puteti interveni pana se termina fondul. In rest, cu acordul partilor.

Vorbim despre interventie. Puteti interveni in apel daca cei din dosar sunt de acord cu asta. Incercati sa urmariti continuitatea mesajelor, ca vorbim altfel in gol.

O zi buna!
Multumesc pentru intelegere si scuzati ca datorita formatiei tehnice nu pot patrunde intotdeauna substratul exprimarii avocatesti.
Natalia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedarea terenului de sub casa ( amprenta casei) gerox gerox Sint în litigiu cu primaria pentru retrocedarea în natura a spatiilor nevîndute de primarie ( chiriasilor -cumparatori : 3 apartamente) a casei mostenire , ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar legea 112 maricri maricri Doresc sa achizitionez o locuinta in Bucuresti.Aceasta locuinta a fost cumparata de actualul proprietar pe legea 112 acum 12 ani. Nu exista cereri de ... (vezi toată discuția)
Revendicare in instanta simultan cu cea pe cale administrativa? Paulstudentul Paulstudentul Este legal ca o persoana sa revendice in instanta un imobil (cladirea ) si simultan sa revendice pe cale administrativa (in primarie) curtea cladirii ... (vezi toată discuția)