avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala - domiciliul in Baia Mare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala - domiciliul in Baia Mare

Buna ziua.
Am urmatoarea intrebare legata de Legea Pensiilor:
Pentru o persona, de sex feminin, nascuta in 17 decembrie 1955 , care sunt conditiile pentru a putea sa iasa la pensie anticipata (partial) avand in vedere noile
prevederi din Legea Pensiilor? In plus, persoana in cauza locuieste in Baia Mare de peste 30 de ani. Deci ar trebui sa beneficieze de cei 2 ani reducere din totalul anilor care trebuie pentru cotizare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:30, 15 Mai 2011
Raspunsul casei de pensii e clar: iti faci dosar la mai mullt de 2 ani inaintea varstei de pensionare si nu mai beneficiezi de nici o reducere.
Nu e discriminare in normele de aplicare? S-ar mai putea face ceva?
Trebuie intai sa-i intrebati, in scris, pe "desteptii" care au emis normele de aplicare a Legii nr. 263/2010 si care au reglementat o noua categorie de pensie fata de cele reglementate prin Legea nr. 263/2010.

Nu este vorba despre discriminare aici, ci despre prevederi legale haotice. Singura care ar putea stabili ceva clar este doar instanta judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala - domiciliul in baia mare costindoru costindoru buna ziua m-am adresat casei de pensii din baia mare in legatura cu penalizarea pensiei anticipate,cu peste 2ani pana la 5 ani,si cu mai putin de 2 ani. pana ... (vezi toată discuția)
Varstele la care se cuvin pensia anticipata si pensia anticipata partiala pavellevap pavellevap Perioada de 5 ani prevazuta la art. 62, respectiv art. 65 ale Legii 263/2010, la care se cuvine pensionarea anticipata sau anticipata partial, se scade din ... (vezi toată discuția)
Procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale Bora Irina Bora Irina Vă rog dacă mă puteţi lămuri referitor la art. 65(4) din Legea pensiilor nr.263/2010: \"Cuantumul pensiei anticipate parţiale se stabileşte din ... (vezi toată discuția)