avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omul nepotrivit la locul si momentul potrivit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omul nepotrivit la locul si momentul potrivit

Buna ziua,

Sunt chemat la politie pentru o reclamatie.Mi se cere sa dau declaratie scrisa pentru faptele din reclamatie.Nu mi se citeste toata reclamatia, ci doar un pasaj in care reclamantul spune ca sunt invinuit.Exista declaratia a 2 matori.Nu mi se spune cine sunt, nu mi se spune nici ce au declarat.Ce pot face pentru a citi si eu detaliat plangerea si declaratia marorilor.Nu pot da cu "subsemnatul", doar pentru ca eram omul nepotrivit la locul si momentul potrivit.Sunt nevinovat si vreau sa imi demonsterz nevinovatia, dar nu stiu care sunt pasii de urmat in cazul unei reclamatii la politie.Am fost mustrat cu "avertisment", dar eu vreau sa merg mai departe sa demonsterz ca sunt acuzat pe nedrept.Pot acuza marorii de marturie mincinoasa?daca da in ce conditii.Vreau sa merg pana la proba cu detectorul de minciuni, pentru a-mi dovedi nevinovatia, dar nu stiu cum sa ajung pana acolo.
Va rog ajutati-ma, nu pot ramane un vinovat nevinovat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:25, 31 Ianuarie 2011
Din nefericire problema dvs se este o problema de sistem.
Statul trebuie sa apere interesele cetateanului,iar pe de alta parte din cauza aceasta exista calificarile pentru ca fiecare sa se ocupe cum spune cineva"de patratica lui"
Pe de alta parte exista dictonul care ne arata ca "Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii"
Sunt de acord cu dvs,ca de toate aceste probleme unii indivizi profita,indiferent in de domeniul de activitate.
Si mai exista un adevar care nu trebuie eludat de nimeni,serviciile calificate se platesc in functie de performante si nuin functie de "datul din gura"
Sa stiti ca in statele civilizate se apeleaza la avocat.
In Romania se considera ca avocatul nu are sens din moment ce omul se poate apara singur.
Daca cumva sunteti acuzata de o infractiune grava veti primi avocat din oficiu.Deci,drepturile va vor fi garantate conform Constitutiei.
Dupa parerea mea drepturile sunt garantate dar cetatenii nu au notiuni de drept si nu au de unde sa stie cum sa se apere singuri.
Daca ar fi putut sa se apere singuri ar fi fost inutili avocatii.
Pana si avocatii fac aparari diferite in functie de pricepere si talent ceea ce ar trebui sa va faca sa va ganditi ca nu este chiar atat de simpla exercitarea dreptului la aparare daca apararile pot fi foarte diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. reclamatie politie utilinro utilinro Cand se reclama o persoana (in scris) la politie pentru amenintare verbala cu moartea (fata de martori) 1. i se arata persoanei reclamate cele submise ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sammy44 sammy44 Mi s-a facut o plangere penala de catre fostul socru de tentativa de omor asupra fiului sau . Mentionez ca desi am divortat , locuim inca impreuna deoarece ... (vezi toată discuția)
Invinuire mincinoasa cris_deo cris_deo Buna seara . Am fost anuntat astazi ca am o reclamatie la politie si trebuie sa merg sa dau o declaratie, dar fiind nerabdator sa vad cine mi-a facut ... (vezi toată discuția)