avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume

Buna tuturor! Am o mare problema in ceea ce priveste numele fetitei mele. Am avut o relatie lunga,din care a rezultat Giorgia,tatal fiind italian.De curand,in urma unei hotarari judecatoresti mi s-a acordat incredintarea fetitei.Ea poarta 2 nume de familie,al lui si al meu.Dat fiind faptul ca el nu mai are nici o legatura cu ea,as dori sa renunt la numele lui,dar el nu este de acord.Ce pot face? Precizez faptul ca el este in Italia,iar noi aici,in Romania,daca are vreo importanta acest lucru.Va ro sa ma sfatuiti ce anume imi ramane de facut! Nu as vrea un alt proces,pentru ca doar ce am terminat cu cel de incredintare si mi-as dori ca pana in toamna,cand
printesa mea va merge la gradinita sa rezolv aceasta problema. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cutenicole7 , utilizator 22:44, 1 Februarie 2011
nu sunt avocat, dar cunosc un caz ca al tau al unei vecine, tatal biologic al fetitei trebuie sa dea declaratie ca renunta la paternitate, in acelasi timp nu va mai plati nici pensie alimentara, iar actualul sot o va trece pe numele lui, un fel de adoptie, nu cunosc procedurile juridice, dar sper ca cineva va va raspunde mai detaliat.
multumesc mult pt raspuns dar cand am spus k nu s-a mai interesat de copil ma refeream si la faptul k nu i-a dat vreodata pensie alimentara sau vre un ajutor de orice fel eu nu mai stiu nimic de el k sa ii pot cere sa renunte la paternitate.Nici nu stiu dc ar trebui sa indraznesc avand in vedere k atunci cand ne-am despartit si am avut nevoie la serviciu de o declaratie la notar k nu o are in intretinere la locul lui de munca pt a o trece la mine nici nu a vrut sa se gandeasca sa imi dea
"cand persoana in cauza poarta un nume de familie de provenienta straina si solicita sa poarte un nume romanesc;". Aceasta ar fi una dintre posibilitatile schimbarii numelui,nu este adevarat.Atunci,dat fiind faptul ca numele este de origine italiana,as putea avea sperante... Sau are prioritate faptul ca trebuie sa-si dea acordul el? Eu acum sunt casatorita,dar port numele meu de familie,datorita faptului ca sotul meu fiind italian,legea nu-ti permite sa iei numele sotului dupa casatorie.EL ar vrea sa o adopte,dar nu pentru ca tine neaparat sa poarte numele lui,ci pentru a o scuti pe fetita de unele rautati,precum am spus.Eu as vrea sa aiba acelasi nume pe care il am eu,nu al unei fiinte care nu stie macar daca are parul lung sau scurt.Nu este un capriciu in ceea ce ma priveste,dar e mai bine pentru ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Incalcare sau nu a unei hotarari dascal emilia dascal emilia fostul sot are dreptul prin hotarare judecatoreasca sa o ia pe fetite noastra in vizita la domiciliul lui,prima intrebare -daca el e la serviciu au dreptul ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui in certificatul copilului dupa casatorie daniela2017 daniela2017 Buna seara!Acum 9ani am nascut o fetita in Italia,din pacate la momentul nasterii tatal copilului era plecat in deplasare iar copilul a luat numele meu de ... (vezi toată discuția)