avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... 2 contracte, aceeasi factura?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

2 contracte, aceeasi factura?

Buna ziua!
Am o SC cu care colaborez, aceasta prastindu-mi doua servicii separate.
Exista deasemenea 2 contracte cu sc respectiva.
Deoarece am refuzat sa platesc pt unul din aceste servicii, dar nu am cerut anularea contractului respectiv(acesta prelungindu-se automat dupa un an???) acestia mi-au facturat pe aceeasi factura cele doua servicii, fortindu-ma in acest fel sa le achit si cea de-a doua suma, care e modica.
Au procedat corect facturind in acest mod?
Pot sa le cer inapoi sumele achitate in plus numai din perspectiva ca nu am stiut ce platesc(mentionez ca nu am semnat nici o factura pina acum, chiar daca am platit), sau trebuie sa contest mai intii contractul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: clientX , utilizator 17:01, 3 Februarie 2011
In primul rand trebuie sa-i notificati ca intelegeti sa reziliati contractul prin care s-au obligat la prestarea serviciului la care vreti sa renuntati
In functie de clauzele de reziliere ale contractului trebuie sa aratati pentru care motiv doriti rezilierea contractului.
De asemenea puteti refuza plata partiala a facturii respective , urmand ca suma achitata sa se compenseze cu o plata pentru prestatiile ulterioare achitandu-le mai putin suma in discutie.
Sunteti o tinara avocata?
Una din intrebarile mele, la care nu a-ti raspuns, era daca un contract pe un an ajuns la final, se considera prelungit fara alte notificari, in speta nefiind vorba de servicii sau livrari de bunuri (putindu-se numi lichide certe si exigibile), ci de o pretinsa taxa de publicitate pe care o consider abuziva.
Daca ma poate lamuti cineva, ii multumesc cu respect.
clientX a scris:

Buna ziua!
Am o SC cu care colaborez, aceasta prastindu-mi doua servicii separate.
Exista deasemenea 2 contracte cu sc respectiva.
Deoarece am refuzat sa platesc pt unul din aceste servicii, dar nu am cerut anularea contractului respectiv(acesta prelungindu-se automat dupa un an???) acestia mi-au facturat pe aceeasi factura cele doua servicii, fortindu-ma in acest fel sa le achit si cea de-a doua suma, care e modica.
Au procedat corect facturind in acest mod?
Pot sa le cer inapoi sumele achitate in plus numai din perspectiva ca nu am stiut ce platesc(mentionez ca nu am semnat nici o factura pina acum, chiar daca am platit), sau trebuie sa contest mai intii contractul?
Va multumesc.

Acesta este citatul intrebarii pe care a-ti pus-o, in care nu se vorbeste de "contract ajuns la final" si nici de "taxa de publicitate"
Nu sunt o tanara avocata, desi mi-ar fi placut .....
Oricum precizarile D-voastra nu schimba cu nimic raspunsul. Imi pare rau ca nu sunteti de acord cu mine. Contractul este legea partilor. In el gasiti raspunsurile la intrebarile D-voastra.
P.S. Prestarile de servicii si livrarile de bunuri nu pot fi "certe, lichide si exigibile" termenii acestia se refera la obligatii.

Acesta este citatul intrebarii pe care a-ti pus-o, in care nu se vorbeste de "contract ajuns la final" si nici de "taxa de publicitate"

(acesta prelungindu-se automat dupa un an???)

Se subintelegea ca a ajuns la final, doar ca e mai greu...
Obligatiile se nasc in urma livrarilor sau a prestarilor... ma doare capul, cred ca emigrez in Congo!

Oricum, ma poate cineva lamuri macar daca aceasta "lege a partilor" se considera de actualitate daca un contract a ajuns la final? Mentionez ca nu exista in continuare livrari de bunuri sau prestari de servicii care sa nasca obligatia de plata, ci doar un contract de taxa publicitara care, ma repet, a ajuns la final, si pe care il consider abuziv. Nu contest vechiul contract, ci intocmirea unuia nou. Partea adversa sustine ca nu are nevoie de un nou contract.
Mai clar de atit nu pot.

Daca este cineva care a inteles speta si binevoieste a ma ajuta, sincerele mele multumiri.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
clientX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonata de plata 2009iulia 2009iulia Pot solicita emiterea unei ordonate de plata pe baza doar a unui contract comercial daca nu am emis factura? Mentionez faptul ca in contact este prevazuta ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa constructii CMARGARIT CMARGARIT Am incheiat pe firma un antecontract de vanzare cumparare cu un dezvoltator pentru achizitionarea unui apartament. Pretul s-a stabilit in antecontract fara ... (vezi toată discuția)
Amenintare - recuperatori ROMMELINO ROMMELINO Buna ziua Am si eu o intrebare.In anul 2002 am incheiat un contract cu orange pe un an de zile pentru furnizarea de servicii telefonie mobile am platit ... (vezi toată discuția)