avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atacare decizie consiliul de administratie al unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atacare decizie consiliul de administratie al unei scoli

Eu si colega mea am fost puse in fata unei hotarari a consiliului de administratie al scolii care prevede ca de la 1 septembrie 2011 se reduce un post de educatoare la gradinita la care lucram deoarece nu ajung banii pentru salarii.Noi am vrea sa atacam aceasta decizie deoarece consideram ca este nefondata din urmatarele motive:
- In legea invatamantului se precizeaza ca in mediul rural o grupa de copii trebui sa aiba inscrisi in medie 15 prescolari, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 20 copii.In gradinita in care lucrez vor fi inscrisi si anul viitor 34 de prescolari, fapt pentru care nu vedem legala desfintarea unui post .
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 00:20, 2 Februarie 2011
Nu e vorba de decizia scolii, ci de Comisia judeteana de incadrare in grad de handicap. Aceasta comisie este alcatuita din sefii de institutii deconcentrate (Casa de pensii, DGASPC, ISJ) si, desi dosarele medicale ale acestor copii vin cu recomandarea comisiei medicale de a urma o forma de invatamant special, Comisia ii orienteaza in invatamantul de masa. Nu este un "orgoliu" al scolilor, este incompetenta acelor indivizi care alcatuiesc comisia si care isi permit sa ignore recomandarile specialistilor. Astfel au ajuns copii cu cretinism in licee normale, care vin, in clasa a X-a cu masinute si papusi la scoala, plang dupa ce pleaca parintii si nu inteleg nimic din ce se intampla in jurul lor. Asta e invatamant?!:angry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare scoala haifa haifa Conform Legii Invatamantului - L84/1995: \"ART. 158 (1) In invatamantul preuniversitar formatiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu, dupa ... (vezi toată discuția)
Sunt normele ministerului sanatatii imperative? Radamante Radamante Ordinul Ministerului Sanatati -nr.1955/1995 Art. 5 (1)Numarul maxim de copii admisi la o grupa în unitatile de anteprescolari si prescolari sau într-o ... (vezi toată discuția)
Restrangere de activitate viragestavasz viragestavasz Lucrez la o scoala gimnaziala ca profesor in invatamant primar.Va fi restrangere de activitate, deoarece nu vor fi suficienti elevi pentru doua posturi.Colega ... (vezi toată discuția)