avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun dobandit in urma partajului doar scriptic!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun dobandit in urma partajului doar scriptic!

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: in urma partajului bunurilor comune (2 la numar : o masina si un dar de nunta) mi s-a dat darul de nunta iar aluia masina.
Eu nu pot sa intru in posesia acestui dar de nunta (ce reprezinta o suma de bani) deoarece judecatoarea nu a specificat clar de unde sa iau acesti bani care nu au fost si nu sunt in posesia mea. Eu am declarat ca acesti bani sunt intr-un depozit constituit dupa casatorie, dar pe numele lui si am si dovada ca el a scos toti bani din depozit si s-a folosit de ei! Astfel, dupa ce hotararea a ramas definitiva si irevocabila, cand m-am dus la banca sa scot acei bani (aveam imputernicire pe cont) care mi-a dat instanta ( nu a specificat de unde sa iau banii respectivi, presupun de la partea implicata in proces, adica de la el, din moment ce eu nu sunt in posesia lor!) AM GASIT CONTUL GOL !
Deci acesti bani obtinuti din partaj sunt FICTIVI, nu am putut sa intru in posesia lor!
Executorul judecatoresc a spus ca nu poate sa-l execute ca nu e scris clar!
Mentionez ca am intentat un proces (cu avocat) de lamurire a dispozitivului hotararii dar am pierdut la cele 3 instante desi in motivarea lor scrie clar : ca EL A LUAT BANII DIN CONT-conform adresei de la banca care am depus-o la dosar, DAR CU TOATE ASTEA dispozitivul este clar, eu am obtinut darul de nunta in suma de xx DAR NU STIU DE UNDE SA-L IAU??!
Va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat! Nu stiu ce sa mai fac....:((
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
daneoana, utilizator
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
in acest nou proces bazat pe imbogatirea fara just temei trebuie platita taxa de timbru?
ma gandeam ca daca nu exista articole de lege, atunci as putea sa ma reprezint singura pentru a-mi apara interesele macar acum pe ultima suta de metri :(
Da, trebuie platita taxa de timbru.
De posibil e posibil... de stiut cum sa va reprezentati... dv. stiti ce puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - intrare in posesie a bunului pocapoca pocapoca Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : in urma partajului am obtinut un bun (o suma de bani denumita \"dar de nunta\") de care nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita de_una_singura de_una_singura In urma partajului, mi s-a atribuit o suma de bani (dar de nunta) in posesia careia nu am intrat, fapt pt care am pus-o in executare. S-a facut contestatie la ... (vezi toată discuția)
Art. 281 cpc daneoana daneoana va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un \"dar de nunta\" care s-a ... (vezi toată discuția)