avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare/lichidare voluntara
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare/lichidare voluntara

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: un SRL, asociat unic (persoana juridica straina), fara datorii, dar care ar mai avea de incasat niste sume de la niste clienti si un avans spre decontare acordat administratorului , nu sunt interesati sa recupereze acesti bani si doresc sa porneasca procedura de dizolvare/lichidare voluntara. Se poate face fara numire de lichidator sau existand aceste sume de incasat este obligatoriu ca un lichidator sa incerce recuperarea acestora?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 17:08, 12 Februarie 2011
.... hotarati : dizolvarea si lichidarea, simultana, conform art 235 din Legea 31/1990

Pentru partea de contabilitate consiltati-va cu contabilul, care trebuie sa faca bilantul de lichidare si sa-l depuna..... doar contabilul poate sa va spuna ce implica acele sume pe care le mai aveti de incasat si sumele care sunt luate ca '' avans spre decontare''( trebuiesc decontate.....)
Succes!
angajati avocat sa recupereze banii
lichidatorul poate cere falimentul, sau poate cere recuperarea banilor dar tot pe cheltuiala d-tra, si este posibil sa coste mai mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl apeiron2 apeiron2 Daca vrea sa-mi raspunda cineva.Prin ce procedura bunurile unui srl se va trece in proprietatea unicului asociat in caz de dizolvare a srl-ului? (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic fara lichidare!!! ContSters21504 ContSters21504 SPETA cu 3 intrebari: SRL cu asociat unic. 1. este posibilă dizolvarea voluntară a societăţii mai sus menţionate, fără lichidare, raportat la ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de la societate dizolvata karinai karinai Am aflat recent ca aceasta societate a fost dizolvata voluntar in baza ar­ticolului 235 din Legea 31/1990. Mai pot recupera suma datorata? Incheiasem un ... (vezi toată discuția)