avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... nu mai vreau sa mai platesc la pensie si sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

nu mai vreau sa mai platesc la pensie si sanatate

buna ziua. solicit si eu o lamurire, ca desi am citit mai multe postari, mai mult am ametit. va rog sa-mi raspundeti, ca daca am cotizat la pensii aprox. 30 de ani, si la sanatate la fel ,(mai putin ultimi 5 ani, ca dupa ce s-au separat de pensii, nu au avut bunavointa sa ma instiinteza ca tre' sa platesc in alta parte, dar asta e alta poveste)iar acum pur si simpul sunt scarbita si nu mai vreau sa mai cotizez, vreau sa trec pe privat, sunt obligatorii aceste cotizatii? pana acum cotizatiile au fost la norma de venit, si pe ultima perioada a existat si o decizie de suspendare a activitati pe termen nelimitat, pe motiv de mutare a domiciliului, inclusiv al atelierului.nu stiu cum o fi la dumneavoastra dar la noi dupa ce ma obliga sa platesc la sanatate pe 2005 (restanta) 202 lei cotizatia si 420 majorari si penalitati, m-as cam tot duce....sa nu mai aud de statul roman si aberatiile pe care le intalnesti la tot pasul.X-(. va multumesc mult.
nicu_tudora a scris:

Din pacate penalizarile trebuie platite si toate darile la zi. Apoi avem 2 solutii:
1. sa ne mutam firmele in bulgaria (rusinos, dar asta e)
2. sa plecam cat mai departe de Romania intr-o tara civilizata (Germania, Finlanda, Suedia, Marea Britanie) unde nu trebuie sa ai 2-3 joburi si o firma ca sa poti duce un trai decent, plus sa beneficiezi de servicii sociale de bun simt (sanatate, politie, pensie, alocatie pt copii ...)

Atata timp cat noi ii alimentam in continuare cu impozite, si nu luam atitudine, niciodata situatia in Romania nu se va schimba.

Sa ramana Romania o tara de hoti si de tarani !


Ce ai omule cu taranii, de ii pui pe acelasi palier cu hotii?
Eu sunt nascut, crescut in Bucuresti, dar am un mare respect pentru taranul roman care munceste de dimineata pana seara sa-si poata asigura ziua de maine.
Ca sa nu mai spun ca oamenii de la tara sunt mult mai respectuosi si civilizati decat multi din cei care locuiesc la oras.
Este de preferat sa nu mai folosesti termenul de taran cu sens peiorativ, vremurile alea au apus de mult si multi dintre tarani sunt mai oraseni decat orasenii.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
ContSters107225, utilizator
nu stiu ce se intimpla cu aceste petitii on line ....daca au cistig de sansa sau nu ...si care sint demersurile de dupa semnaturi.....[ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti dreptate !
Dar,cum sa gasim o modalitate de emigrare colectiva ?
Asta ar fi palma cea mai ....... pentru acest stat marsav.
Sa ne gandim la o astfel de varianta.
Ce spuneti ?

Alte discuții în legătură

P.f.a.-uri sunt obligate sa plateasca pensiile? lupearobertmihai lupearobertmihai As dori sa stiu daca eu ca PFA sunt obligat sa platesc la casa de pensii, pentru pensia de limita de varsta? (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor - impact asupra pfa-urilor Popu Popu Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)