avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... nu mai vreau sa mai platesc la pensie si sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

nu mai vreau sa mai platesc la pensie si sanatate

buna ziua. solicit si eu o lamurire, ca desi am citit mai multe postari, mai mult am ametit. va rog sa-mi raspundeti, ca daca am cotizat la pensii aprox. 30 de ani, si la sanatate la fel ,(mai putin ultimi 5 ani, ca dupa ce s-au separat de pensii, nu au avut bunavointa sa ma instiinteza ca tre' sa platesc in alta parte, dar asta e alta poveste)iar acum pur si simpul sunt scarbita si nu mai vreau sa mai cotizez, vreau sa trec pe privat, sunt obligatorii aceste cotizatii? pana acum cotizatiile au fost la norma de venit, si pe ultima perioada a existat si o decizie de suspendare a activitati pe termen nelimitat, pe motiv de mutare a domiciliului, inclusiv al atelierului.nu stiu cum o fi la dumneavoastra dar la noi dupa ce ma obliga sa platesc la sanatate pe 2005 (restanta) 202 lei cotizatia si 420 majorari si penalitati, m-as cam tot duce....sa nu mai aud de statul roman si aberatiile pe care le intalnesti la tot pasul.X-(. va multumesc mult.
E rea treaba, sa inrautatit . eu pana la 31 decembrie 2010 plateam la fondul de pensii 110 ron lunar, ( am un pf.) iar cand m-am dus sa platesc pentru 2011 ianuarie- februarie mi-au zis ca am de dat 280 ron lunar , eu cred ca e o aberatie cu ce au facut, si din aceasta cauza o sa suspend activitatea pe o perioada pana la 3 ani( asa zice legea) si o sa vad ce-o sa fie pana la urma, asa nu se poate trebuie sa dau pe an 34 mil vechi pe an eu unu nu a-mi pot permite asa ceva. stiu multi colegi care fac la fel. statul are NUMAI de perdut dupa aceste decizii. Si anca ceva ... am in campul muncii 11 ani si am facut o pauza de 3 ani , dupa care mi-am deschis eu firma, normal.. era sa platesc contributia la sanatate de la deschiderea firmei nu ? ei m-au obligat sa platesc din urma aia 3 ani care nu am lucrat nicaeri, era normal asa ? dar daca nu-mi deschideam eu firma si ma angajam , cine a-mi platea aia 3 ani din urma ? angajatorul ? s-au tot eu ?
Si mai este ceva de spus. In sistemul de sanatate de ce nu se aplica principiul contributivitatii, ca in sistemul de pensii? Pentru cat ai contribuit, serviciile de care beneficiezi sa fie pe masura. In schimb se aplica principiul solidaritatii!!! Adica unele categorii sa plateasca si pentru altii care nu au platit aproape toata viata lor nimic!

Eu cred si sper ca se va schimba ceva in sistemul de sanatate cat de curand. Nu mai spun de faptul ca s-a introdus coplata: dupa ce dai 600 lei pe an la medici, abia apoi nu mai platesti! De ce sa mai dam si alti bani in afara de contributie?

E total inechitabil!!!
ICEORG a scris:

Renuntati la domiciliul stabil in Romania. Deveniti "cetatean roman cu domiciliul in strainatate", categorie exceptata de la plata contributiei obligatorii pentru pensie si sanatate (conform legislatiei actuale, aceasta categorie de cetateni poate opta facultativ pentru plata contributiilor in cauza). Succes !


Poti sa dai te rog niste detalii despre cum se poate face acest lucru? Eu unul sunt interesat de asa ceva.
Si eu as fi interesata! Se poate, va rog, niste detalii? Multumesc!
In urma adoptarii directivei serviciilor de catre PE, va puteti deschide PFA in tari UE... platind acolo contributiile aferente, sau va puteti deschide o afacere in tara respectiva...
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
Aurelian Baciu, Traducator autorizat

Alte discuții în legătură

P.f.a.-uri sunt obligate sa plateasca pensiile? lupearobertmihai lupearobertmihai As dori sa stiu daca eu ca PFA sunt obligat sa platesc la casa de pensii, pentru pensia de limita de varsta? (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor - impact asupra pfa-urilor Popu Popu Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)