avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... creditul , mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

creditul , mostenire?

Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an si jumatate , am fost contactata de o firma de recuperare , care mi-a pus in vedere sa platesc acest credit , pe motivul ca un credit devine parte din mostenire...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 85csm , utilizator 17:15, 10 August 2011
Salut,

Am si eu o situatie similara pentur un credit de nevoi personale al tatalui meu care a decedat. Creditul este fara garantii si fara coplatitori/giranti.

Parintii mei erau divortati din perioada in care eu eram minor si am fost in custodia mamei. Dupa deces am facut actele de succesiune ca si bun de inventar (sper sa ma exprim corect). Intre timp am vandut acel bun el fiind liber de sarcini in momentul efectuarii contractului de vanzare cumparare.

Cei de banca fac presiuni pt plata creditului.

Eu am un apartament proprietate persoanala, cumparat prin credit la banca. Ar putea ca aceasta datorie sa se rasfranga asupra mea? Eu nu stiam de acest credit (valoarea, perioada, etc) pentru ca nu discutam astfel de lucruri cu tatal meu.

Cum ma sfatuiti sa procedez?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"mostenire" datorii gregoo gregoo Buna ziua, In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)
Mostenire debite ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta sotul contracteaza in timpul vietii , casatorit fiind, mai multe credite, la un mom dat decedeaza, sotia nu a participat in ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorie sot decedat? iuliacrissy iuliacrissy Va rog sa ma ajutati!Tatal meu a decedat in 2009 si de atunci o tot suna pe mama de la o frima de recuperari cum ca tata ar fi avut ceva card de credit si nu a ... (vezi toată discuția)