avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiar 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiar 2011

Buna seara tuturor si bun venit in profesie celor 300 si ceva (400?) care au promovat examenul de admitere in barou.
Sunt la dispozitia intrebaciosilor pentru lamuriri din spatele robelor: cum e in stagiu, ce faci, ce nu faci, ce ai de facut, cum trebuie sa faci, etc.
Va salut si va astept,
Utilizator R.
@R.
Si in legatura cu oficiile, ca stagiar, tot forma de organizare a profesiei taie chitanta si retrocedeaza veniturile? Am gasit in legile profesiei ca "i se cuvin stagiarului" dar mai precis cum? Taie el chitanta?
Bah... buna intrebare. Daca e sa ma iau dupa opinia interpretativa a art. 205 data de Uniune, da. Tot forma de organizare ar trebui sa faca ctr si sa taie chitanta. Insa practic cred ca nu se intampla asa. Cine are oficii poate stie mai bine.
Si pe mine ma intereseaza cm sa fiu mai independent de maestrul meu, care mi-a spus ca face un gest crestinesc ca imi pune stampila pe contractul de colaborare/formare initiala, ca sa intru in profesie, dar sa nu il intreb nimic, sa nu ii cer nimic ca nici el nu o sa-mi ceara nimic.
In conditiile astea m-ar interesa si pe mine cum e cu oficiile si daca pot sa nu il deranjez cu ( aproape) nimic pe "maestru".
Bineinteles ca o sa aflu in timp...
@av.dudu
sunteti Baroul Bucuresti?
1.Iti poti schimba coordonatorul in timpul stagiului?
2. data actualizarii tabloului avocatilor are legatura cu data incheierii contractului de colaborare? poate data contractului sa fie anterioara ultimei actualizari a tabloului avocatilor stagiari?
3. la oficii te inscrii sau esti inscris din oficiu?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
lisette, utilizator

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar geo26 geo26 avocatul stagiar care are un contract de colaborare cu avocatul indrumator mai poate colabora si cu alti avocati (definitivi) pe anumite dosare, spete alte ... (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)
Avocati stagiari ContSters156526 ContSters156526 Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari. Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D (vezi toată discuția)