avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intretinere student sub 25 de ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intretinere student sub 25 de ani

Parintii sunt obligati sa-si intretina copii pana la implinirea varstei de 25 de ani in cazul in care copilul este student la zi?
Cel mai recent răspuns: Taisa , utilizator 11:17, 9 Februarie 2011
marosan emil a scris:

Parintii sunt obligati sa-si intretina copii pana la implinirea varstei de 25 de ani in cazul in care copilul este student la zi?

Pentru documentare, vedeti:
-art.84 lit.b) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii public
-tangential si art.51 alin.(2) din Legea nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilul

Obligatia de intretinere este prevazuta in Cap.IV din Legea nr.4/1953 - Codul familiei, actualizata. Teoretic, pana la 26 de ani puteti avea pretentii privind intretinerea (conditionata de scolarizare). Practic, nota imperativa exista, dar este conditionata. <Exista obligatie de întretinere între parinti si copii, având drept la întretinere numai aceia care se afla în nevoie, neavând putinta unui câstig din munca, din cauza incapacitatii de a munci.

Incapacitatea de munca este considerata ca exista nu numai când se datoreaza unor cauze fiziologice, ci si când provine din cauze de ordin social, printre aceste cauze numarându-se si continuarea studiilor de catre elevi si studenti>.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimetara copii majori admin12 admin12 Revin din nou pe acest forum pentru a va cere ajutorul.Am nevoie de un model de cerere pentru obtinerea pensiei alimentare pentru cei doi copii ai mei care au ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil CatanaNelu CatanaNelu Cei doi copii ai mei au fost incredintati in urma divortului spre custodie fostei sotii si am fost obligat la plata pensiei de intretinere copii, dar pana la ... (vezi toată discuția)
Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada ... andreeabrd28 andreeabrd28 Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada studiilor de faculate in conditiile in care studiaza la frecventa redusa? Nu ma raportez doar la ... (vezi toată discuția)