Salut. Am o problema si as dori sa primesc un sfat de la o persoana autorizata. In urma cu un an sefii mei mi-au propus sa trec de la departamentul productie la cel de automatizari. Precizez ca specializarea mea din facultate e Automatica si Informatica Industriala. Pentru a trece la departamentul automatizari mi s-a propus sa merg in Germania la fabrica mama timp de 6 saptamani unde sa mi se faca o pregatire sau formare profesionala sa zic asa. Inainte de plecare mi s-a inaintat un act aditional care mentiona ca in cazul in care plec in urmatorii 3 ani sa platesc despagubiri de 5000 de euro cat ii costa pe ei scolarizarea mea. Au spus ca asa au calculat ei ca i-ar costa cele 6 saptamani in care voi sta in Germania. Ajuns acolo....surpriza. In cele 6 saptamani mi s-a aratat fabrica, am muncit cot la cot cu cei care trebuiau sa ma invete si culmea in jumatate din timp am stat cu maistrii mecanici care nu aveau cunostinte de automatica si practic am muncit pe baza cunostintelor mele iar in celelalte 3 saptamani mi s-au trasat anumite sarcini de a elobora softuri si proiecte la care am lucrat singur singurel. Nu cred ca ceea ce am facut acolo se poate numi formare profesionala, plus ca nu am primit nici o diploma, nici un atestat, nimic din care sa reiasa ca am fost pregatit pentru ceva anume si am stat pe langa persoane care "sa ma invete" fara studii superioare.
In aceste conditii e valabil actul aditional? Nu mi s-a mai dat nici macar o copie care sa o pastrez desi am semnat 3 exemplare. Stiu ca ar trebui indeplinite niste conditii: sa fie minim 60 de zile, sa primesc o diploma, sa fiu scos din activitate etc. Am fost practic in delegatie, am primit salariu in tara si diurna in Germania.
Ma gandesc ca sunt 2 variante: prima nu e recunoscut actul aditional si atunci pot pleca linistit si a doua varianta e ca se poate numi formare profesionala si atunci cred ca legal trebuiesc justificate cheltuielile si nu suma trecuta in actul aditional pentru ca mai mult de 2000 de euro cu indulgenta nu au cheltuit mai mult cu mine sa aiba facturi. Cei care au stat sa ma invete au lucrat normal nu au stat dupa mine lezandu-si astfel activitatea zilnica. Se pot umfla anumite facturi acum dupa ce au depus situatiile financiare pe anul trecut?
Va multumesc anticipat pentru orice sfat util pe care mi-l puteti da deorece doresc sa parasesc firma in urmatoarea luna.
Eu am facut toate mentiunile in acttele aditionale privind formarea profesionala, am vrut sa inregistrez aceste acte la ITM, asa cum ar trebui, dar ITM-ul nu a vrut sa le inregistreze !! Deci ei nu au nici o traba cu acest fel de suspendari... Cu toate ca nu sunt inregistrate la ITM actele aditionale au putere de lege intre parti, sunt perfect valabile si in cazul meu au trecut chiar prin proba instantei, neridicand nimeni problema ca ar fi avut nevoie de o inregistrare la ITM sau o inregistrare in carnetele de munca.
Act aditional
florinalung
Buna ziua,
Numele meu este Anca. Am cateva intrebari legate de actua aditional intocmit cu ocazia realizarii unei formari profesionale.
Lucrez la o ... (vezi toată discuția)