avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Forta majora in contractele de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Forta majora in contractele de credit

Tinand cont de Decizia Curtii Constitutionale nr. 872/2010 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar care prevede ca Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar are, in realitate, ca obiect de reglementare o serie de restrangeri ale exercitiului unor drepturi fundamentale, dupa cum urmeaza:...... Putem invona noi cei carora ni se aplica legea 118/2010 invocarea fortei majore din contractele de credit si comerciale Forta majora exonereaza de raspundere partile in cazul neexecutarii partiale sau totale a obligatiilor asumate prin prezentul contract. Prin forta majora se intelege un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, aparut dupa incheierea contractului si care impiedica partile sa execute total sau partial obligatiile asumate. Pana atunci cand salariile vor reveni la valoarea initiala+inflatie. Va multumesc
anamaria01 a scris:

cum se procedeaza in situatis in care titularul unui credit de nevoi personale a decedat si banca nu acopera suma acordata? Tin sa specific ca este vorba despre mama mea care a murit de curand...a avut un credit de nevoi personale fara polita de asigurare...ce pot sa fac sa nu platesc eu ratele...tin sa specific ca apt care era atat pe numele meu si al ei este ipotecat...poate banca sa urmareasca acest bun? Cine ma poate ajuta si pe mine sa-mi rezolv problema..
situatia mea financiara este precara nu pot acoperi si sumele ei...creditul cu ipoteca este pe numele meu iar ea este garant ipotecar in calitate de coproprietar al apt....AJUTATI-MA VA ROG!!!!! A MAI INTALNIT CINEVA SITUATIA ASTA???? CE SE INTAMPLA DUPA UN TIMP CU CRDITUL EI DACA NU PLATESC NICI MACAR O RATA????


Din pacate, ati mostenit creanta mamei dv.
Buna seara

Deoarece userii participanti la aceasta discutie nu s-au conformat atentionarii de a nu posta mesaje offtopic, acest topic se inchide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere salar cu 25% forta majora ContSters190527 ContSters190527 Tinand cont de Decizia Curtii Constitutionale nr. 872/2010 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind unele masuri necesare ... (vezi toată discuția)
Este vorba despre discriminare sau nu? steffy_967 steffy_967 Daca aceasta criza economica loveste doar intr-un anumit sector - cel al bugetarilor, ma refer la reducerea salariala cu 25%, nu putem vorbi despre ... (vezi toată discuția)
Notificare bendeac bendeac in cazul unui contract ce constituie tiitlu executoriu : 1)Dupa comunicarea titlului executoriu si a somatiei , deci dupa inceperea procedurii de executare ... (vezi toată discuția)