avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Cum s-ar putea repune pe rol un dosar suspendat pentru decesul unuia din reclamanti in condiile in care nu se deszbate succesiunea si implicit nu se emite un certificat de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 19:04, 10 Februarie 2011
Din punctul meu de vedere, as face cererea de repunere pe rol si in chiar cuprinsul ei as solicita instantei sa solicite primariei de la ultimul domiciu al defunctului sa arate care sunt mostenitorii sau daca este declarata ca fiind o mostenire vacanta. Dupa care sa se poata continua procesul.
multumesc pentru sfat, asa cred ca am sa fac
daca instanta de judecata a suspendat dosarul pt a a se aduce informatii privind numele si adresa mostenitorilor e inutil sa solicitati repunerea pe rol a cauzei daca nu aveti acele date. pt ca vi se va respingerea cererea de repunere pe rol.
stiu, numai ca prin mostenitor am vazut ca instantele inteleg mostenitor acceptant in scripte si iti cer sa aduci certificat de calitate succesorala. nu accepta indicare lor chiar daca dovedesti rudenia fata de defunct si implicit vocatia lor succesorala speciala
nu cereti prin instanta informatiile aferente la primarie.dat fiind faptul ca exista un dosar pe rol(chiar daca este suspendat) puteti face dvs sau prin intermediul avocatului aceste demersuri.puteti solicita prin instanta doar daca vi s-a refuzat un raspuns sau dc nu au raspuns inlauntrul teremenului de 30 zile.
eu asa am procedat practic si a fost ok

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cer repunerea dosarului pe rol.ce fac? craciun jean craciun jean sunt implicat intr-un dosar de fond funciar ca intimat .Recurentul nu a avut alta treaba decat sa decedeze.Urmasii lui nu s-au invrednicit decat sa depuna ... (vezi toată discuția)
Succesiune legala Mihail Opra Mihail Opra Buna Ziua, Pe o proprietate sunt mai multi mostenitori legali, dar nu toti dintre ei vor sa participe la realizarea succesiunii notariale, fapt care face ca ... (vezi toată discuția)
Proces suspendat costi_mbd costi_mbd Am un proces pe rol cu o persoana care ne-a ocupat o suprafata de pamant.In acest proces suntem 5 mostenitori adica 5 frati, unul dintre noi intre timp a ... (vezi toată discuția)