avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

sotul meu a incheiat cu mama sa un contract de donatie cu intretinere in fata unui notar.ce drepturi am eu in calitate de sotie in prezent,in caz de divort si dupa moartea sotului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cabinet avocat Bogdan OLARU , Avocat 18:03, 10 Februarie 2011
Dvs nu aveti nici un fel de obligatie pt ca sunteti un tert(straina de contract) iar contractul e unul incheiat intuitu personae, adica avandu-se in vedere calitatea de fiu a sotului dvs iar obligatiile acestuia nu se transmit succesorilor sai. Daca veti dori sa mosteniti bunul donat in caz de deces al sotului va trebui sa preluati si obligatiile de intretinere fata de soacra, lucru care se poate insa face numai cu acordul acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie mirela teodora mirela teodora o persoana este casatorita legal, dar de aprox 20ani sta separat de partener, relatiile dintre acestea sunt rupte. copii sunt casatoriti, la casele lor, fara ... (vezi toată discuția)
Contractul de ÎntreȚinere poate fi atacat? goghita goghita Părinții mei sunt divorțați. Tatăl meu mi-a facut un contract de intreținere autentificat la notar acum 3 ani. 1).Ce șanse sunt ... (vezi toată discuția)
Testament milangheorghe milangheorghe Va rog sa-mi acordati o consultatie.Locuiesc impreuna cu mama sotiei mele intr-un apartament care acum 10 ani a fost masa succesorala la moartea socrului ... (vezi toată discuția)