sotul meu a avut un contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera si intretinere cu parintii lui pe vremea cand nu era casatorit,iar fratele sau acelasi contract dar pe alt imobil in timpul casatoriei.acum in timpul casniciei cei 2 frati au facut schimb de imobile unul dintrree ei ramanand cu habitatie iar celelalt fara
intrebarea mea este daca e legal ce au facut ei:au mers parintii fratii si sotia unuia la notar au semnat actele iar sotul meu s-a trtecut in act ca necasatorit,cu toate ca avem 2 ani de casnicie si un copil?astept un raspuns el nu vrea sa mearga cu mine la acel notar si sa imi explice ce e cu acel act
Se pare ca ati fost indrumata peo cale gresita.
Bunurile proprii ale unei persoane au acelasi regim juridic (de bun propriu) si dupa incheierea unei casatorii, astfel incit, dreptul de a dispune de acel bun apartine exclusiv titularului sau. Mai mult, in baza subrogatiei reale, orice operatiune juridica incheiata cu un bun propriu facuta chiar si sub imperiul coproprietatii devalmase a sotilor, are pentru noul bun tot regimul de bun propriu (cel putin asta e teoria). Este exact ce s-a intimplat in cazul dvs.
Daca faceau vinzari incrucisate, bunul cumparat (de la fratele sau si sotia acestuia) devenea automat si bunul dvs in baza art 30 cod fam., urmind ca, doar in eventualitatea unui divort sa se faca dovada ca banii proveneau din vinzarea unui bun propriu, din care se vor scadea cheltuielile efectuate pentru imbunatatiria sa.
Probabil ca de asta au si facut schimb. Pentru ca bunul sa ramina direct doar al sotului.