avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de schimb
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de schimb

sotul meu a avut un contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera si intretinere cu parintii lui pe vremea cand nu era casatorit,iar fratele sau acelasi contract dar pe alt imobil in timpul casatoriei.acum in timpul casniciei cei 2 frati au facut schimb de imobile unul dintrree ei ramanand cu habitatie iar celelalt fara
intrebarea mea este daca e legal ce au facut ei:au mers parintii fratii si sotia unuia la notar au semnat actele iar sotul meu s-a trtecut in act ca necasatorit,cu toate ca avem 2 ani de casnicie si un copil?astept un raspuns el nu vrea sa mearga cu mine la acel notar si sa imi explice ce e cu acel act
Cel mai recent răspuns: artemis_ioana , utilizator 14:41, 14 Februarie 2011
Promovati actiune -anulare act-la judecatorie,pe care o argumentati cu aceste aspecte.
maine vreau sa merg la notarul care a incheiat acest act cu certificatul de casatorie pot anula acest act la notar?
Nu.

Se pare ca ati fost indrumata peo cale gresita.
Bunurile proprii ale unei persoane au acelasi regim juridic (de bun propriu) si dupa incheierea unei casatorii, astfel incit, dreptul de a dispune de acel bun apartine exclusiv titularului sau. Mai mult, in baza subrogatiei reale, orice operatiune juridica incheiata cu un bun propriu facuta chiar si sub imperiul coproprietatii devalmase a sotilor, are pentru noul bun tot regimul de bun propriu (cel putin asta e teoria). Este exact ce s-a intimplat in cazul dvs.

Daca faceau vinzari incrucisate, bunul cumparat (de la fratele sau si sotia acestuia) devenea automat si bunul dvs in baza art 30 cod fam., urmind ca, doar in eventualitatea unui divort sa se faca dovada ca banii proveneau din vinzarea unui bun propriu, din care se vor scadea cheltuielile efectuate pentru imbunatatiria sa.
Probabil ca de asta au si facut schimb. Pentru ca bunul sa ramina direct doar al sotului.

Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Florin*, utilizator
am consultat azi un avocat si notarul si aveti dreptate.va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare cu multiplu raspuns :) alexxandru30 alexxandru30 vanzare imobil intre soti , folosind documentele de dinaintea casatoriei , fara sa aiba loc schimbarea de nume(pasaport) cu acordul partilor (evident),imobilul ... (vezi toată discuția)
Partaj, intr-o situatie mai putin intalnita cuziamusia cuziamusia In timpul casatoriei, in anul 2006, sotia A da cu titlu de imprumut fratelui sau C suma de 50.000€ (desigur ca din banii comuni cu sotul B), bani cu care ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - cumparare imobil Antoaneta2008 Antoaneta2008 O sa incerc sa desciu cat mai clar situatia in care ma aflu. Sunt casatorita cu sotul meu de 7 ani, inainte de casatorie am trait in concubinaj inca 5 ani. De ... (vezi toată discuția)