Va multumesc pentru atentia acordata. Poate ca nu am reusit sa fiu destul de explicit in incalcita mea expunere
Incerc deci sa pun la dispozitie o schema a liniilor de rudenie implicate in cazul expus :
Silvia + 1913 (sora Elenei) -- I I -- Diana + 1927 (sora Titu) GR. II
I I proprietari imobilului I I
I I I I I
I I Elena + 1960 I Titu + 05/1949 I I
I legat. universala I I
I descendenti directi lipsa I
I I
I I
Amalia + 1997 Aromeo + 1970 GR I I I
I I (neacceptant)
I I
I I
CORSIN (subsemnatul) Veronica + 1993 GR IV
unic fiu legatar al Amaliei I (neacceptanta)
Notificator acceptant si I
proprietar prin disp PMB I
cf. lg 10, pus in posesie in 2007 MIRUNA (cumparatoare 1997 la GR V
lg 112, cu contrct v/c nul
definitiv si irevocabil (2005).
Revendica in 05.2005 acelasi apart
GR V pe lg 10 refuzand sa incheie
(neacceptanta) contract de inchiriere, pe motiv ca
cf lg 10 CORSIN nu e singurul Mostenitor.
Sa speram, ca ordinea schitei se va mentine. dupa postare !!!
Deci Corsin (subsemnatul) mosteneste pe AMALIA prin certificat most care AMALIA la randu-i mosteneste pe Elena in calitate de fiica de sora (Silvia) predecedata Elenei ce nu a avut descendenti in linie directa (ca si sotul sau TITUpredecedat si testator universal sotiei sale ElENA)
Intrebarile sunt trei deci :
1. In calitatea sa de mostenitor la gradul respectiv MIRUNA are sperante intemeiate sa obtina o cota parte ? (cf lg 10 ea a avut dreptul sa accepte mostenirea prin notificare dar care n-a facut-o in termen deoarece la acea data (14.02.2002) se gasea proprietara prin lg 112 (intr)un fel isi cumparase propriaa mostenire sau cel piutin o parte !!!)
2. Eu am initiat actiune de anulare a contractului Mirunei la 20 Octombri 2002 (deci dupa termenul prevazut de lg 10 de a notifica si implicit a accepta mostenirea pe care azi o revendica !!!
3. Inafara de cele de mai sus, presupunand ca n-ar fi nici un litigiu si mostenirea dupe autorii de mai sus (ELENA si TITU) ar fi dedusa dezbaterii, care apreciati ca ar putea fi cotele ideale de partaj daca acest partaj prin absurd s-ar putea totusi dispune de o instanta superioara in mod irevocabil irevocabil ???
Inca odata Multe multumiri si omagiile mele celor ce se preocupa sa rezolve asemenea sarade !
Cu toata stima tuturor !
Corsin a scris:
Va multumesc pentru atentia acordata. Poate ca nu am reusit sa fiu destul de explicit in incalcita mea expunere
Incerc deci sa pun la dispozitie o schema a liniilor de rudenie implicate in cazul expus :
Silvia + 1913 (sora Elenei) -- I I -- Diana + 1927 (sora Titu) GR. II
I I proprietari imobilului I I
I I I I I
I I Elena + 1960 I Titu + 05/1949 I I
I legat. universala I I
I descendenti directi lipsa I
I I
I I
Amalia + 1997 Aromeo + 1970 GR I I I
I I (neacceptant)
I I
I I
CORSIN (subsemnatul) Veronica + 1993 GR IV
unic fiu legatar al Amaliei I (neacceptanta)
Notificator acceptant si I
proprietar prin disp PMB I
cf. lg 10, pus in posesie in 2007 MIRUNA (cumparatoare 1997 la GR V
lg 112, cu contrct v/c nul
definitiv si irevocabil (2005).
Revendica in 05.2005 acelasi apart
GR V pe lg 10 refuzand sa incheie
(neacceptanta) contract de inchiriere, pe motiv ca
cf lg 10 CORSIN nu e singurul Mostenitor.
Sa speram, ca ordinea schitei se va mentine. dupa postare !!!
Deci Corsin (subsemnatul) mosteneste pe AMALIA prin certificat most care AMALIA la randu-i mosteneste pe Elena in calitate de fiica de sora (Silvia) predecedata Elenei ce nu a avut descendenti in linie directa (ca si sotul sau TITUpredecedat si testator universal sotiei sale ElENA)
Intrebarile sunt trei deci :
1. In calitatea sa de mostenitor la gradul respectiv MIRUNA are sperante intemeiate sa obtina o cota parte ? (cf lg 10 ea a avut dreptul sa accepte mostenirea prin notificare dar care n-a facut-o in termen deoarece la acea data (14.02.2002) se gasea proprietara prin lg 112 (intr)un fel isi cumparase propriaa mostenire sau cel piutin o parte !!!)
2. Eu am initiat actiune de anulare a contractului Mirunei la 20 Octombri 2002 (deci dupa termenul prevazut de lg 10 de a notifica si implicit a accepta mostenirea pe care azi o revendica !!!
3. Inafara de cele de mai sus, presupunand ca n-ar fi nici un litigiu si mostenirea dupe autorii de mai sus (ELENA si TITU) ar fi dedusa dezbaterii, care apreciati ca ar putea fi cotele ideale de partaj daca acest partaj prin absurd s-ar putea totusi dispune de o instanta superioara in mod irevocabil irevocabil ???
Inca odata Multe multumiri si omagiile mele celor ce se preocupa sa rezolve asemenea sarade !
Cu toata stima tuturor !
In momentul in care am dat "Citeaza" s-a vazut foarte bine schita, asa cum ati scris-o.
Referitor la intrebari:
1. Miruna este straina de mostenire pentru ca Titu a last prin legat univ. sotiei Elena imobilul si in momentul decesului lui Titu nu au existat mostenitori rezevatari care sa ceara eventuala reductiune testamentara.
Daca n-a facut cerere pe legea 10/2001 pana la data de 14.02.2002, data limita de depunere a cererilor, nu inteleg ce a mai cerut in 2005. Prin legea 247/2005 s-a acordat un nou termen pentru restituirea imobilelor preluate abuziv pe legea 18/1991, 1/2000 etc. , insa in aceasta categorie nu intra si imobilele care fac obiectul Legii 10/2001 pentru care nu s-a dat un nou termen. Astfel ca o cerere intemeiata pe aceasta lege introdusa in 2005 ar fi tardiva. Cu atat mai mult, prin faptul ca a cumparat imobilul pe baza legii nr. 112/1995 se dovedeste faptul ca nu s-a considerat indreptatita sa revendice imobilul in calitate de urmas al proprietarei deposedate abuziv, ci l-a cumparat ca orice persoana care ar fi putut cumpara pe lege. Ea poate, eventual sa se indrepte impotriva Statului Roman si sa ceara restituirea pretului imobilului la valaorea de circulatie.
2. S-a admis actiunea pentru constatarea nulitatii contractului de vanzare-cumparare incheiat pe baza Legii nr. 112/1995? Presupun ca da, altfel nu ati mai fi in proces de evacuare.
3. NU se pune problema unui partaj sau a unor cote de mostenire pentru ca si asa sunteti in grad mai apropiat de de cuius decat Miruna si atunci o inlaturati de la presupusa mostenire.
~ final discuție ~