avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie nefondata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie nefondata

Buna ziua.Incerc sa fiu cat mai scurt.Sunt medic primar pneumolog si una din activitatile mele constau in intocmirea anuala a referatelor medicale pentru prelungirea pensionarilor de boala a celor ce au avut TBC pulmonar si au ramas cu sechele.O conditie prevazuta legal si de Comisia de E xpertiza la care trimit pacientii este controlul periodi la 2-3 luni interval cu obligatia consemnarii pe verso-ul referatului a controlului,medicatiei,manevrelor,etc.Unul din bolnavi, refuza permanent sa se prezinte la control,iar in momentul in care am precizat ca,dupa un an ,fara nici un control periodic,ma leg singur,daca intocmesc asa ceva,s-a dus si a depus o reclamatie la Directia de Sanatate in care a precizat ca i-as fi cerut bani pentru intocmirea referatului.In urma cercetarii interne,acest fapt nu s-a adeverit.Merita sa-l dau in judecata pentru afirmatiile sale fara acoperire,sau mai bine il ignor.Multumesc pentru raspuns.Cu stima,Adrian
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 18:55, 15 Februarie 2011
Da, ii puteti face plangere pentru denuntare calomnioasa, in penal sau in civil o actiune pentru daune morale. Cel mai bine il ignorati deoarece procesele costa bani, dar si timp.
il pueti reclama penal pt denunt calomnios cu atat mai mult cu cat v-a adus prejudicii de imagine si profesionale grave. legal asta este solutia. oricum il puteti reclama pt a-i demonstra ca geseste si dupa ce da declaratii pe la politie va puteti retrage oricand plangerea pe motiv ca il iertati si ca nu va mai intereseaza sa fie sanctionat de lege. dar asta putin va plimba si pe dvs pe drumuri. dvs hotarati. (poate uneori boala le afecteaza gandirea...nu stiu nu am pregatire in domeniu dar pe de alta parte se pune problema ca ar putea sa faca si altii la fel vazand ca nu patesc nimic daca reclama pe cine le pica in mana).
Orice afirmatie trebuie probata. In latina se spune actori incumbit probatio-deci cel ce face este obligat a o proba.
Cred ca este mai bine sa-l convocati in scris la consultul periodic, cu scrisoare recomandata,(nu stiu cum se procedeaza in cazurile acestea, dar cu respectivul asa as proceda)
Explicati-i si d-voastra ca puteti sa-l dati in judecata pt.denuntare calomnioasa-o plangere facuta de cineva care ar avea pt.respectivul impotriva caruia se face , o urmare penala(amenda penala, chiar inchisoare).Nu cred ca i-ar conveni acest lucru dar acum asta-i la moda-.Daca cedati, maine o sa spuna ca l-ati imbolnavit d-voastra, poimane ca .....etc.Este preferabil sa discutati cu el, ferm, clar, mai ales daca va stiti fara vina si sa-i expuneti si varianta d-voastra, cu denuntul calomnios.
Succesuri=D>=D>=D>=D>!!!!!!!
Exista doua aspecte ale problemei ridicate de dvs.
1.Cea umana ,care cred si eu ca ar fi cea mai potrivita,avand in vedere varsta si problemele persoanei,astfel cum a aratat foarte corect si user-ul "liamic43".
2/1.Cea legala a unei plangeri pentru denuntare calomnioasa,pe care trebuie sa o dovediti cu probe,mai ales cu denuntul semnat al autorului.
2/2.Mai exista si posibilitatea rezolvarii problemei pe latura civila,prin introducerea unei actiuni civile in pretentii,prin care sa solicitati daune pentru lezarea imaginii dvs
Sunt de acord cu userii liamic43 şi r.gabi, cu precizarea că nu trebuie în nici un caz lăsat nesancţionat un asemenea comportament.

Ar fi fost de înţeles dacă pacientul, cu toate problemele sale şi neavând probabil pregătire juridică, neînţelegând de ce nu i se întocmeşte referatul, ar fi formulat o plângere la Direcţia de Sănătate Publică.

Dar de la plângere până la o învinuire mincinoasă, făcută cu scop, în cel mai bun caz, şicanator, dar cel mai probabil cu titlu de răzbunare, este cale lungă.

O asemenea atitudine nu poate fi tolerată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot afla cine si cum a reclamat? dorel13 dorel13 La o societate s-a facut o perchezitie,control pentru delapidare. Administratorul societatii nu a facut acest lucru, deci probabil ca un \\"prieten\\" a vrut ... (vezi toată discuția)
Doua reclamatii calomnioase la protectia copilului Robert68 Robert68 In ultimele luni am fost reclamat in mod calomnios la Protectia Copilului ca brutalizez fizic si psihic pe baietelul meu. Primul control l-am primit pe 24 ... (vezi toată discuția)
Urgent you you buna ziua nu stiu daca postez bine dar sper sa ma ajutati ,problema ar fi cam asa:daca am cumparat un bun la mana a doua cu un pret de la o persoana si ... (vezi toată discuția)