Buna seara! Am si eu o problema: Stau la ultimul etaj si din cauza terasei se infiltreaza apa in casa.Domnul administrator o sa faca sedinta cu locatarii sa contractam o firma pentru refacerea terasei.Intrebarea mea ar fii, daca nu toti vecinii o sa fie de acord sa plateasca pentru reparatii? Reparatia se face sau nu? Si pot deschide o actiune impotriva asociatiei de locatari pentru daune materiale si sa ii oblig intr-un fel sa repare terasa? Va multumesc anticipat!
Daca se ia hotararea sa se suporte reparatia de proprietarii care locuiesc pe tronson si acestia doresc este o.k. Dar daca macar unul nu este de acord si calculeaza suma reparatiei impartita la toti proprietarii cum de altfel este legal de unde scoti diferenta?.
Pai daca se repartizeaza intreaga suma la toti proprietarii, asa cum spuneti dv, de unde sa mai fie diferente?
Despre ce diferenta spuneti ca ar trebui "scoasa"!?
problema cu infiltratiile a aparut acum 2 luni. exact acum 2 luni presedintele asoc.a demisionat si am preluat eu la insistentele vecinilor care sunt maj. pensionari. acum daca voi fi nevoit sa dau asoc. in judecata nu ma dau de fapt pe mine in judecata? fiindca nu am stiut cum sa gestionez situatia si nu am stiut cum sa-i fac sa plateasca? pana acum nu m-am lovit de problemele astea si nu stiu ce sa fac si cum sa fac. multumesc.
Nu ne-ati dat suficiente amanunte ca sa intelegem exact situatia in care va aflati.
Ati facut reparatia terasei si unii locatari nu doresc sa plateasca sau va pregatiti sa faceti lucrarea si nu stiti cum sa repartizati costurile?
Pai faceti asa: incepeti sa strangeti bani in fondul de reparatii. Aceasta este o obligatie impusa de Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Cand ati acumulat o suma aproape de costul lucrarii cautati oferte si le discutati in comitet. Apoi va hotarati asupra unei firme (nu neaparat cea mai ieftina oferta - se poate dovedi mai paguboasa decat una mai scumpa) si treceti la reparatia terasei.
Oricum nu puteti sa o reparati acum, chiar daca ati avea bani, din cauza umezelii.
Reparatia se face pe timp de vara, toamna....