avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Litigiu cu Casa de Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Litigiu cu Casa de Pensii

In litigiu cu Casa de Pensii pentru nevalorificarea anumitor drepturi -am decizie de pensionare din dec. 2010-- ,invoc art. 72 si alte art. dinL19/2000..Ea este acum abrogata,dar cred ca nu gresesc daca in motivarea contestatie fac trimiteri la articole din aceasta lege(caci asa a fost stabilita pensia mea) . Am cerut anularea Deciziei vechi , sper ca nu ma voi trezi, peste un an , cind se va termina procesul, ca refacerea decizie se va face dupa noua lege!
Cel mai recent răspuns: sch , utilizator 09:01, 16 Februarie 2011
sch a scris:
In litigiu cu Casa de Pensii pentru nevalorificarea anumitor drepturi -am decizie de pensionare din dec. 2010-- ,invoc art. 72 si alte art. dinL19/2000..Ea este acum abrogata,dar cred ca nu gresesc daca in motivarea contestatie fac trimiteri la articole din aceasta lege(caci asa a fost stabilita pensia mea) .

Nu gresiti, asa prevede art. 174 din Legea nr. 263/2010: Litigiile care se referă la drepturile ce fac obiectul prezentei legi, aflate pe rolul instanţelor la data intrării în vigoare a acesteia, se vor judeca potrivit legii în baza căreia a fost stabilit dreptul.

Sper ca ati introdus actiunea pe rolul instantei inainte de a intra in vigoare Legea nr. 263/2010.

Am cerut anularea Deciziei vechi , sper ca nu ma voi trezi, peste un an , cind se va termina procesul, ca refacerea decizie se va face dupa noua lege!

Asta presupunand ca veti castiga, si va doresc sa castigati procesul. :)
Daca veti castiga, decizia de pensie va fi emisa cu respectarea hotararii judecatoresti.
Multumesc D-na Pintea.Hmm, decizia pensionare o am din dec.2010,primita 3 ian.2011, am negatia Casei pentru niste adeverinte, sint pentru ultimele2 zile in intervalul celor 45, de la comunicare.
Sper ca ati introdus actiunea pe rolul instantei inainte de a intra in vigoare Legea nr. 263/2010

Credeti ca o hotarire-cind va fi ea, in timp- nu impune ca noua decizie sa se faca respectind legea valabila la deschiderea dreptului meu de pensie, nov.2010.? Sint descumpanita , tocmai plecam sa introduc actiunea....
Nu aveti motive sa fiti descumpanita, introduceti actiunea pe rolul instantei. Eu v-am spus prevederea legala. Restul depinde de instanta, nu de ceea ce cred eu. Daca va aprecia ca se impune, instanta va va pune in vedere sa va precizati actiunea.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie sch sch Am iesit la pensie in 2010 conf. legii 19/2000. Va rog sa-mi spuneti daca 1. o recalculare a pensiei ceruta azi, impusa, sa zicem, de legiuitor- cat si 2. o ... (vezi toată discuția)
Perioada lucrata dupa pensionare navigant navigant sunt pensionar militar din decembrie2002. Am lucrat cu contract pina in 2009 cind Boc m-a dat afara. As dori sa stiu daca pentru anii lucrati dupa pensionare ... (vezi toată discuția)
Unde pot face contestatie impotriva deciziei de respingere, la casa de pensii sau la tribunal? SERBAN MIHAI2003 SERBAN MIHAI2003 Am primit decizie de respingere la pensionare limita de varsta cu reducerea varstei datorate gr.I pe legea 19/2000 si doresc sa stiu daca fac contestatie la ... (vezi toată discuția)