avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietate comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietate comuna

Lucrez la o agentie de publicitate si va cer ajutorul in ceea ce priveste un contract . Am incheiat cu o asociatie de proprietari un contract de inchiriere fara exclusivitate cu valabilitatea de un an,pentru inchirierea unei suprafete de pe fatada blocului, dar cu o clauza in care daca aveau o alta solicitare pe acelasi spatiu de la o alta firma, trebuiau sa ne anunte cu 45 de zile inainte, daca nu respectau termenul platind daune interese firmei noastre Contractul intre noi expira in decursul lunii iunie anul curent. In decursul lunii mai am avut o solicitare de a amplasa un material publicitar pe aceasta suprafata inchiriata de catre noi, dar surpriza cea mare a fost ca suprafa era ocupata de catre o alta firma de publicitate. Asociatia nu stia de amplasamentul acestui material publicitar(mesh) deoarece aceasta firma nu a incheiat un contract prin intermediul lor cum ar fi trebuit, a incheiat direct cu locatarii, dandu-le in schimb o suma de bani. Locatarii care au semnat aceste contracte individuale au semnat si un tabel care este atasat la contractul nostru, in care ei sunt de acord cu amplasarea unui materia publicitar de catre firma noastra.

Intrebarile pe care as dori sa vi le adresez sunt :
- cum se poate rezolva aceasta problema fara sa ajungem la o instanta de judecata
- cum pot fi trasi la raspundere acei locatari care au semnat cu firma noastra si care au incheiat un contract individual cu cealalta firma.
-suprafata de caramida aparenta care este pe fatada blocului nu apartine tuturor locatarilor ? nu este proprietate comuna indiviza?
Va multumesc si astept din partea dumneavoastra raspuns.

Cu respect ,

Monica Capra
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 08:42, 20 Decembrie 2008
As dori sa actionez in judecta asociatia care nu si-a respectat contractul. Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez.
nu va suparati..dar cum poate ..membrii asocatiei de la alt bloc sa beneficieze in urma faptului ca eu suport consecintele afisului publicitar
sau chiar vecinii din cealalta parte a blocului
nu credeti ca..aceasta parte comuna a asociatiei..iti anuleaza dreptul de proprietate?
asa daca blocul are 3 scari,celelalte 2 scari iti poate folosi proprietatea in folosul tuturor in urma hotararii comitetului si a celorlalti.daca eu folosesc balconul de la ap meu..
sa beneficieze...membri ai asociatiei care nu si pot5 permite disconfortul?
in general proprietarii direct afectati nu prea sunt intrebati.se interpreteaza abuziv legislatia in vigoare a asociatiilor,nemaitinanduse cont de celelalte legi.
ALGORITHM a scris:

As dori sa actionez in judecta asociatia care nu si-a respectat contractul. Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez.

Vă recomand angajarea unui avocat căruia să-i prezentaţi contractul încheiat cu asociaţia de proprietari şi să introduceţi o acţiune în răspundere civilă contractuală, bazată pe neîndeplinirea obligaţiilor asumate de asociaţie, prin care în funcţie de varianta care vă este mai favorabilă, să alegeţi fie obligarea respectării contractului cu daune interese, fie rezilierea contractului cu daune interese. Probatoriul va fi foarte important deoarece tot ceea ce pretindeţi trebuie dovedit !
Succes! ;)
La fiecare contract pe care il semnez cu asociatia de proprietari cu scopul de a amplasa materialul publicitar am doua anexe. Prima anexa este fotografia cu simularea partii pe care va fi amplasat materialul publicitar, iar cea de-a doua anexa e un tabel cu numele locatarilor pe parte care va fi amplasat meshul si care este semnat de catre ei, asa este legal.
"Membrii asociatiei de la alt bloc", cum spuneti dumneavoastra nu au cum sa beneficieze de bani , deoarece atunci cand iau factura de la asociatia respectiva , in ea se specifica carui bloc sau care scara a blocului i se cuvin banii.
;)
Astept parerile dumneavoastra.
algorithm a scris>:
Astept parerile dumneavoastra.

Cu privire la ce? Pentru că nu văd vreo întrebare în mesajul anterior...;)

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari pentru amplasare banner in dreptul apartamentului ClaudiuCloud ClaudiuCloud Buna ziua, Dorim sa aplasam un banner pe fatada blocului, in dreptul apartamentului unde avem inchiriat spatiul de birou (balcon, colt bloc, fata ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)
Conventie intre asociatie de proprietari si chirias apt. destinatie comerciala chiriasaptcudetinatiecomerciala chiriasaptcudetinatiecomerciala buna ziua Sunt chirias (persoana juridica) al unui apartament situat la parterul unui bloc de pe un bulevard din bucuresti Conform contractului de inchiriere ... (vezi toată discuția)