Lucrez la o agentie de publicitate si va cer ajutorul in ceea ce priveste un contract . Am incheiat cu o asociatie de proprietari un contract de inchiriere fara exclusivitate cu valabilitatea de un an,pentru inchirierea unei suprafete de pe fatada blocului, dar cu o clauza in care daca aveau o alta solicitare pe acelasi spatiu de la o alta firma, trebuiau sa ne anunte cu 45 de zile inainte, daca nu respectau termenul platind daune interese firmei noastre Contractul intre noi expira in decursul lunii iunie anul curent. In decursul lunii mai am avut o solicitare de a amplasa un material publicitar pe aceasta suprafata inchiriata de catre noi, dar surpriza cea mare a fost ca suprafa era ocupata de catre o alta firma de publicitate. Asociatia nu stia de amplasamentul acestui material publicitar(mesh) deoarece aceasta firma nu a incheiat un contract prin intermediul lor cum ar fi trebuit, a incheiat direct cu locatarii, dandu-le in schimb o suma de bani. Locatarii care au semnat aceste contracte individuale au semnat si un tabel care este atasat la contractul nostru, in care ei sunt de acord cu amplasarea unui materia publicitar de catre firma noastra.
Intrebarile pe care as dori sa vi le adresez sunt :
- cum se poate rezolva aceasta problema fara sa ajungem la o instanta de judecata
- cum pot fi trasi la raspundere acei locatari care au semnat cu firma noastra si care au incheiat un contract individual cu cealalta firma.
-suprafata de caramida aparenta care este pe fatada blocului nu apartine tuturor locatarilor ? nu este proprietate comuna indiviza?
Va multumesc si astept din partea dumneavoastra raspuns.
Am inceput de ceva vreme sa fac demersuri in obtinerea unei transparente in aceasta problema si sunt convins ca voi avea sorti de izbanda...
Multumesc pt. sustinere!
Legat de amplasarea mesh-urilor, va rog sa-mi spuneti daca exista o lege care sa interzica amlasarea lor pe suprafete cu geamuri (nu neaparat ale camerelor de locuit ). Daca DA puteti sa-mi spuneti nr. ei?
Va multumesc
Din cate cunosc eu, nu exista un astfel de text legal. Amplasarea acestora pe geamurile imobilului dv. aflat intr-un condominiu, nu implica nici sanctiuni contraventionale, nici obtinerea acordului asociatiei sau a vecinilor directi, deoarece geamurile nu fac parte din proprietatea comuna a condominiului. ;)
Ale cui sunt geamurile? Daca se sparg cine la inlocuieste, cine plateste pentru ele, cine le curata si pe banii cui?...ca asa se pune problema. Sunt ale unui proprietar anume?...Sunt proprietate comuna?....Sunt proprietea administratiei strazilor sau tin de primarie?
Problema era simpla dar probabil nu m-am facut inteleasa!
Este vorba de un perete vertical al imobilului, la care au geamuri cateva apartamente, dar sunt geamuri ale dependintelor, nu ale spatiilor de locuit. Nu am ridicat problema contractului incheiat(acesta este perfect legal), ci am intrebat de o modificare a legii privind afisarea de mesh-uri pe aceste zone in care exista geamuri.
Daca cineva are cunostinta despre aceasta, am rugamintea de a-mi comunica numarul ei.
Va multumesc.
Pentru d.na elga50 o intrebare: pot niste geamuri ale unui imobil sa apartina primariei sau administratiei strazilor?